back to top
KezdőlapFormula 1A Mercedes máris jobban bánik a maga Kimijével, mint a Ferrari tette...

A Mercedes máris jobban bánik a maga Kimijével, mint a Ferrari tette Räikkönennel

-

„Kesztyűket és kormányt, hé! Valaki szóljon már neki, hogy adja ide! Gyerünk! Mozgás!” – hangzottak Kimi Räikkönen szidalmai számos emlékezetes rádiózásának egyikében. Az biztos, hogy Andrea Kimi Antonellitől nem fogunk ilyet hallani, mert a Mercedes már F1-es debütálása előtt gondoskodott a pilótája megfelelő ellátásáról.

A rutinosabb F1-nézőket ajándékozta meg egy rejtett utalással a Mercedes a legújabb rövid videójában, amelyben a 18. születésnapját augusztus 25-én betöltő Antonellinek adott át egy megkésett ajándékot. Az ifjú olasz lelkesen bontotta ki a csomagokat, amelyekben egy pár kesztyűt és egy F1-es kormányt talált.

„Kesztyűk és kormány. Pont, amire szükségem volt!” – mondta Antonelli, és írta a videó mellé ugyanezt egy kacsintás kíséretében a Mercedes.

A csapat nemcsak jövő évi pilótáját, hanem a régebbi és figyelmes F1-rajongókat is megajándékozta ezzel, hiszen eszünkbe juthat egy másik jelenet is, amiben egy Kimi a fenti tárgyakat kérte. Az emlékezetes eset – amit az F1 hivatalos X-csatornája is éppen felidézett, talán részben a Mercedes videójára reagálva – a 2017-es Azerbajdzsáni Nagydíj piros zászlós leállása során történt, amikor a Ferrarinál vezető Kimi Räikkönen önmagához képest agitált állapotban sürgette csapatát, hogy adják már oda neki a hiányzó kellékeket az újraindulás közeledésekor.

Antonelli és Räikkönen amellett, hogy a keresztnevükön osztoznak, a véletlen folytán a monzai hétvégén is egyaránt ott voltak, hiszen a 2007-es világbajnok éppen azon a hétvégén tért vissza családjával a paddockba, amelyen az olasz először vehetett részt az első szabadedzésen. És a fenti videóból kiindulva Antonelli F1-es karrierjét alighanem végig is kísérik majd az ehhez hasonló, Räikkönennel való vicces összehasonlítások.

Räikkönen élete besűrűsödött, de örömmel tért vissza az F1-be Monzában