back to top
KezdőlapFormula 1Räikkönen élete besűrűsödött, de örömmel tért vissza az F1-be Monzában

Räikkönen élete besűrűsödött, de örömmel tért vissza az F1-be Monzában

-

Kimi Räikkönen kilátogatott az Olasz Nagydíjra, és elmondása szerint örült, hogy találkozott sok régi baráttal. Beszélt arról is, hogy mennyire követte az F1 eseményeit a visszavonulása óta.

Hogy repül az idő: Räikkönen 2021 végén vonult vissza a hivatásos autóversenyzéstől, azóta nem sokszor tűnt fel ilyen eseményen vendégként. A legutóbbi monzai F1-es futam a ritka kivételek egyikének számított, s bár a gyerekek voltak a középpontban, az elmondása szerint ő maga is élvezte, hogy megjelent a versenyhétvégén.

„Sokakat meglátogattam, jó volt visszatérni. A gyerekek jönni akartak, és élvezték. Sok régi baráttal találkoztunk, nem panaszkodhatok. Persze a meglátogatott csapatoknál sok új arcot is láttunk, szóval gyorsan változik a felállás” – mondta az F1 hivatalos oldalának.

A turnéról sok képet ebben a cikkünkben láthatnak. Az F1 2007-es bajnoka elismerte, hogy a családi élete sűrű. „Olaszországba költöztünk, Robinnak a szerelője lettem, Rianna pedig tornázik. Van egy csöppségünk is, sok elfoglaltságot ad a család, de minden nagyszerű.”

A kis Räikkönen új bajnokságban indult, előtte apját idéző interjút adott (videó)

Jól értették, hogy Robin fiának a szerelője lett, az utód ugyanis gokartozik, méghozzá ügyesen. Kimi Räikkönen a fia jövőbeli karrierjét firtató kérdésre válaszolva úgy vélte, a legfontosabb, hogy élvezze, amit csinál, aztán majd eldől, mire viszi magasabb szinten. Az F1 eseményeit a családi tevékenységek miatt „nem sokat” követi, de néha azért bele-belekukkant a versenyekbe.

„Amikor jut időm rá otthon és van közvetítés, nézem, még érdekel. De nyilván már nem vagyok annyira képben vele, mint régebben” – mondta.

Így kellett könyörögni Hamiltonnak, hogy törölje a csapata számára rendkívül káros bejegyzést