back to top
KezdőlapFormula 1Kubica visszatérne szórakozni azokba a versenyautókba, amik majdnem megölték

Kubica visszatérne szórakozni azokba a versenyautókba, amik majdnem megölték

-

Robert Kubica úgy nyilatkozott, hogy hobbi célzattal szívesen versenyezne újra raliautóval. 

Kubica életében azért van különleges, szomorú tartalmú jelentősége a ralinak, mert 2011 februárjában a Renault/Lotus F1-es pilótájaként elindult egy olaszországi raliversenyen, ahol súlyos balesetet szenvedett és kisiklott az ígéretes pályafutása; e nélkül hamarosan talán a Ferrari versenyzője lett volna.

Ez végül megvalósult, de az F1 helyett a WEC-ben. A lengyel 2013 és 2016 között ralizott versenyszerűen, a WRC2-ben bajnok is lett, a legmagasabb szinten pedig 14 szakaszgyőzelem és Argentínában szerzett összetett 6. hely volt a csúcsa. Most úgy érzi, kikapcsolódás gyanánt szívesen visszatérne ide versenyezni.

„Kicsit hiányzik a rali, hogy őszinte legyek. Nagy híve vagyok. Amióta 2016-ban befejeztem, inkább rajongóként figyelem a ralit, mivel megvan a saját versenyzési programom. Követem a WRC eseményeit” – mondta az Autosportnak.

„Megmérkőzési céllal nem, de szórakozásból visszatérnék ide – jelentette ki. – Emlékszem, milyen sok erőfeszítést kívánt a felkészülés, de szórakozásból is lehet ralizni, teher nélkül.”

Kubica jobb karjából egy kisebb darabot leműtöttek az orvosok a korábbi ralis balesete után, ami a későbbiekben is kihatott a mozgására. 2019-ben egy szezon erejéig viszont visszatért a Forma-1-be a Williamsszel, tanúbizonyságot téve bámulatos elszántságáról.

Hamilton és Leclerc ledobták a cukiságbombát a kutyáikkal