back to top
KezdőlapFormula 1„Sírni fogsz a sarokban” – védelmére keltek az amerikai pilóta által méricskélt...

„Sírni fogsz a sarokban” – védelmére keltek az amerikai pilóta által méricskélt Verstappennek

-

Tényleg le tudná győzni a NASCAR-bajnok Kyle Larson a Forma-1 háromszoros világbajnokát, Max Verstappent? Egy a holland pilótát jól ismerő versenyző-honfitárs szerint az amerikai eléggé el van tévedve, ha ilyeneket mond.

Larson kivételes versenyzési képességeihez sem férhet persze kétség, hiszen az amerikai komoly megaláztatásból visszatérve lett a Cup Series bajnoka 2021-ben, azt követően, hogy miután 2020-ban káromkodott egy online játékban, mindenki elfordult tőle a NASCAR-ban, s csak komoly vezeklés és mentális tréning után nyert újra bebocsátást. Az amerikainak azt sem lehet felróni, hogy egyetlen, igencsak zárt sorozat világában él, hiszen azon kevesek egyike a NASCAR-ban, akik tényleg nyitottak más szériák felé, s Larson idén sikeresen mutatkozott be az Indy 500-ban is. Ugyanakkor az, hogy egyenesen Verstappenhez kezdte méregetni magát, nagy figyelmet irányított rá az F1 nyári szünetében – és mindezt persze komolyabb teher nélkül megtehette, hiszen kicsi az esély, hogy valaha is élesben összeméri majd képességeit a két versenyző.

Verstappennél is jobbnak tartja magát a hollandhoz képest Európában ismeretlen pilóta

Tim Coronel azonban, aki rendszeres Dakar Rali-résztvevő, emellett pedig holland televíziós szakértő az F1-es futamokon, nagyképűnek tartja Larson kijelentését, aki szerinte alábecsüli Verstappen képességeit és úgy egyáltalán az USA-n kívüli autóversenyzés kihívásait is.

„Ha ilyet mond, akkor valószínűleg semmit sem tud arról, mi zajlik a világban a saját kis amerikai buborékján kívül – idézi Coronelt a racingnews365. – Ha jobbnak gondolja magát Verstappennél, hát tényleg szeretnék megnézni egy versenyt kettőjük között, mert biztos, hogy veszíteni fog. A szimulátorversenyeken láthatjuk, hogy Max a GT-autókkal is őrületesen jól megy, meg mindennel. Maxnak két szabadedzésre van szüksége ahhoz, hogy Kyle el is menjen sírni valamelyik sarokba.”

„Kyle, sajnálom, de félreérted az életet. Fogalmad sincs, mit jelent versenyautókat vezetni.”