back to top
KezdőlapFormula 1Leclerc attól tart, megismétlődik vele 2023, mert varázsolni még mindig nem tud

Leclerc attól tart, megismétlődik vele 2023, mert varázsolni még mindig nem tud

-

Charles Leclerc hasonló körülmények között szerzett rajtelsőséget Spában, mint egy évvel ezelőtt – s okkal tart tőle, hogy a versenye is hasonlóan alakul majd, mint 2023-ban.

A monacói idei második pole-ját szerezte, az első hazai pályán jött össze számára még májusban. Azt akkor győzelemre is váltotta, ám a spa-francorchamps-i pályán jóval nehezebb dolga lesz tartania a pozíciót, ha nem az ő autója a leggyorsabb az élmezőnyben.

Ahogyan tavaly, Leclerc most is a második helyen zárt az időmérőn, és az előtte végző Max Verstappen büntetése miatt örökölte meg az első rajthelyet. További hasonlóság, hogy 2023-hoz hasonlóan ezúttal is Sergio Pérez és Lewis Hamilton követi őt a rajtrácson.

„Egyáltalán nem számítottam erre ezen a hétvégén, de a nehéz körülmények mellett felül tudtuk múlni az elvárásainkat. Ez az eső nélkül alighanem az 5. helyért harcolhattunk volna, leginkább a Mercedesszel, de aztán az időjárás segített nekünk. Még amikor befejeztem a köröm, akkor sem éreztem, hogy ez lehetne a második legjobb – de tiszta kör volt, ilyen pályaviszonyok mellett pedig éppen erre van szükség.”

Verstappen mehet a mezőny sűrűjébe, Leclerc pole-t szerzett, Pérez feltámadt az esős Spában

Tavaly Leclerc csak nagyjából két kilométerig tudta tartani a vezetést, a Les Combes-ban Pérez megelőzte őt, kihasználva az Eau Rouge-t követő hosszú egyenesben szerzett szélárnyékot. A monacói pilóta most is hasonló forgatókönyvet vizionál, lévén a Ferrari a félresiklott fejlesztések miatt az utóbbi pár futamon már csak a negyedik helyet foglalta el az erősorrendben. Leclerc tavaly a harmadik helyen ért célba Spában.

„A versenytempóra nincs semmilyen varázslatunk, szóval nehéz napra számítok holnap – ismerte el. – Ráadásul ez nem olyan pálya, amelyen kifejezetten könnyű lenne megtartani az első helyet a nyitókörben. Persze minden rajt más, és ha túljutottam az Eau Rouge-on, akkor majd meglátom, mi a legjobb, amit tehetek – de igyekszek megtartani a vezetést.”

Carlos Sainz jóval hátrébbról, a 7. helyről kezdheti majd meg a Belga Nagydíjat a másik Ferrarival.

Verstappen megint mindenkit felfal a büntetése után is? – Hamilton, Norris és Piastri nem ért egyet