back to top
KezdőlapFormula 1Leclerc a kiesését követően: Csalódott vagyok, nem találom a szavakat

Leclerc a kiesését követően: Csalódott vagyok, nem találom a szavakat

-

Az Azeri Nagydíj 20. köréig minden olajozottan ment Charles Leclerc számára, azonban egyszer csak elfüstölt a monacói motorja a célegyenesben. A Ferrari versenyzőjének idén ez már a második nullázása és emiatt már jelentős lesz a hátránya a két Red Bull-lal szemben az egyéni bajnokságban.

A Tifosinak pedig még azzal is meg kell birkóznia, hogy a 9. körben Carlos Sainz egy fékhiba miatt volt kényszerült feladni a futamot. Ez azt jelenti, hogy a maranellói istálló nulla ponttal fog távozni Bakuból, ami nagyon rossz hír a számukra a bajnoki versenyfutás kapcsán.

Leclerc a Sky Sports munkatársainak értékelt először a kiesését követően és elmondta, hogy a csalódására nem találja a megfelelő szavakat.

„Nagyon rosszul esik ez. Utána kell néznünk, hogy mi ment félre, mert ehhez hasonló dolog nem történhet meg a jövőben. Jelen pillanatban nem tudom leírni szavakkal a csalódottságomat.”

„Most is megvolt a tempónk, és a szezon első versenyein nem is voltak technikai problémáink. Az utóbbi időben azonban egyre több van sajnos, pedig nem is változtattunk túl sokat az autón. Nehéz megérteni, mi történt, de ez van, nem tudunk neki mit csinálni, tovább kell mennünk és küzdenünk kell.”

A Ferrari számára pedig nem csak az a probléma, hogy mindkét bajnokság elúszni látszik, hanem z is, hogy ha Leclerc hajtásláncát nem tudják megmenteni, akkor máris a büntetések szélére kerülhetnek.

Forrásgpblog.com