back to top
KezdőlapFormula 1Leclerc szerint nagyon jól teljesített az új versenymérnöke

Leclerc szerint nagyon jól teljesített az új versenymérnöke

-

Charles Leclerc öt év után először új versenymérnököt kapott a Ferrarinál Bryan Bozzi személyében, aki a hétvégi imolai versenyen kóstolt bele először az új feladatába.

A váltást a Ferrari kezdeményezte, a jelek szerint Leclerc-t is meglepte a Miami Nagydíj után meghozott döntés. Xavi Marcos utódja Bozzi lett, aki eddig Leclerc úgynevezett teljesítményért felelős mérnöke volt, vagyis főleg a felkészülés megtervezésével és az adatok elemzésével foglalkozott.

A monacói versenyző a 3. helyet szerezte meg vele a hétvégén: különösebb probléma nem merült fel, és megdicsérte Bozzi teljesítményét. „Nagyon jól teljesített. Minden változtatás nehéz, főleg szezon közepén. Gyorsan fel kellett vennie a fonalat sok területen, és nem csak neki, hanem Johannes [Hatz-nek] is, aki az új teljesítményért felelős mérnököm volt” – mondta. 

„A stábomban két új személy is új feladatkörben jelent meg, ami eleinte nehéz volt. Ugyanakkor lenyűgöző munkát végeztek, minden nagyon jól ment. Dolgozunk azon, hogy minden még jobb legyen, de a kezdés remekül sikerült.” 

A versenymérnöki pozíció nagyon fontos, és időbe telik, mire az elvállalói elsajátítják minden csínját-bínját. Imolában a pénteki első edzésen Max Verstappennel sem a megszokott társa, Gianpiero Lambiase tartotta a kapcsolatot a külvilággal, hanem az autójának teljesítménymérnökeként dolgozó Tom Hart – a Red Bull őt is a tapasztalatszerzésért ültette be.

Leclerc: A Red Bull és a McLaren valami furcsaságot csinál