back to top
KezdőlapFormula 1Leclerc szerint egyik ellensége már nem okoz problémát a Ferrarinak

Leclerc szerint egyik ellensége már nem okoz problémát a Ferrarinak

-

Charles Leclerc az F1-es idénye első versenye előtti hivatalos sajtótájékoztatón megerősítette a korábban már hangoztatott véleményét, miszerint a Ferrari idei autója jobban vezethető a tavalyinál.

A pályán pedig már érezte, hogy ez a megállapítás szeles körülmények között is érvényes, hiszen a szezon előtti tesztelés során Bahreinben volt része ilyen körülményekben, ahol a nyílt terepen, a sivatagban gyakran előfordulnak erősebb széllökések, illetve a szélirány sem állandó.

„Sokat javult a helyzet. A tavalyi autónál a legnagyobb baj a szélérzékenység volt. Akármikor, ha csak kicsit is változva fújt, irtózatosan nehézzé vált a kocsi vezetése. A balansz kanyarról kanyarra hatalmas változott” – erősítette meg Leclerc az Autosportnak.

„Idén sokkal jobb a helyzet ezen a téren, előre léptünk. Ezt akartuk, dolgoztunk érte, és az első tesztnapon visszaigazolást is kaptunk az eredményről.”

A Ferrari monacói pilótája elárulta, hogy már a tesztelés előtt, a szimulátorban is érezte a javulást, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy ettől önmagában még nem veszik fel a versenyt a Red Bull-lal. Mindazonáltal bizakodó.

„Bízom benne, hogy a gumikezelésben szintén fejlődtünk, mert az autó gyengeségei jobban megmutatkoznak, amikor kopottabbak a gumik. Az idei kocsi jellemzőivel elvileg ebből a szempontból is javulnunk kell” – mondta Leclerc.

Ezért maradt hűséges a Ferrarihoz Leclerc