back to top
KezdőlapFormula 1„Ez sok, túl sok” – Leclerc-t arcul csapta a valóság, de egy valamiben...

„Ez sok, túl sok” – Leclerc-t arcul csapta a valóság, de egy valamiben reménykedik

-

Charles Leclerc érthető módon csalódottan nyilatkozott a Holland Nagydíj időmérő edzése után. Ő is érzi, hogy folyton ismételni kénytelen saját magát.

Rengeteg víz lefolyt a Dunán azóta, hogy a Ferrari megnyerte az idei Monacói Nagydíjat, és a Scuderia szép lassan egyértelmű negyedik erővé esett vissza a McLaren, a Red Bull és a Mercedes mögött. Ezt mutatja a Holland Nagydíj időmérő edzése is, amelyet Carlos Sainz a 12., Charles Leclerc pedig a 6. helyen zárt (Albon kizárásával előbbi előbbre jött egy helyet), és még a monacói pilóta hátránya is 0.909 másodpercre rúgott a pole pozíciót megszerző Lando Norris mögött.

Sainz a második szabadedzés nagy részét váltóhiba miatt kihagyta, így az esős időben rendezett első és harmadik tréning miatt anélkül kellett nekivágnia az időmérőnek, hogy körözött volna a lágy gumikon, ami némileg magyarázza a teljesítményét, de Leclerc szavai alapján a Ferrari nem takarózhat ezzel.

Charles Leclerc, Ferrari, Holland Nagydíj
Fotó: Antonin Vincent / DPPI / Ferrari

„Sajnos ez [a valóság] – nyilatkozta az Autosportnak a monacói. – A köröm jó volt, de 9 tizeddel le vagyunk maradva sajnos, ráadásul ilyen rövid pályán. Ez sok, túl sok. De igen, csapatként tisztában vagyunk vele, hogy hiányzik a teljesítmény, és padlógázzal dolgozunk rajta. Sajnos az utóbbi néhány hónapban túl sokszor ismétlem magam, de jelenleg ez a valóság, és abszolút mindent megteszünk, hogy a lehető leggyorsabban csökkentsük a hátrányt. Remélhetőleg a lehető leghamarabb hozott fejlesztések segíteni fognak ebben.”

Leclerc a jövőbeli fejlesztések mellett abba próbált kapaszkodni, hogy talán pályaspecifikus a hátrányuk, és Zandvoortban különösen kijönnek az SF-24-es gyengeségei. „Van tervünk a felzárkózásra. Amikor ekkora különbséget látok, mert 9 tized az sok, akkor nem vagyok benne biztos, hogy a szezon végéig ez lesz a helyzet, de meglátjuk. Azt is gondolom, hogy az ehhez hasonló pályák nem fekszenek az autónknak, és a hátrányunk valószínűleg nagyobb, mint amit más pályákon fogunk látni ugyanezzel az autóval. Ma különösen szenvedtünk, de remélem, hogy Monzától kezdve jobb helyzetben leszünk.”

Norris nagy csatára számít Verstappen ellen, aki nem akart a győzelemről beszélni