back to top
KezdőlapFormula 1Tanulóvezetők figyelmetlenségével koccant Leclerc Monacóban

Tanulóvezetők figyelmetlenségével koccant Leclerc Monacóban

-

Charles Leclerc monacói balszerencsesorozata talán csak rövid pihenőre tért az idei F1-es futamon, amit megnyert, hiszen most utcai Ferrarijával is koccant szülővárosában, a versenypálya egy ikonikus pontján.

Először TikTokon jelent meg egy szemlélődő által készített videó Leclerc ártalmatlan, de ügyetlen mozdulatáról. A monacói pilóta a Ferrari Purosangue modelljének volánjánál ült, és a versenypályáéval ellentétes menetirányból érkezett a hajtűbe, vagyis annak belső ívén vezetett, amikor olyan balesetbe keveredett, amire egy F1-es verseny első körében a nézők már fel sem kapnák a fejüket a naptár egyik legszűkebb kanyarjában, ám utcai autóval egy profi versenyzőtől azért igencsak kellemetlen.

@cameroncamasi

Chuck crashing his 400k dollar Purosangue at farimont hairpin #f1 #ferrari orignal video by🎥 @Angelina Orlando

♬ original sound – F1 Best

A hajtűben torlódás alakult ki, araszolva haladt csak a forgalom, és bár nem mondható, hogy hirtelen állt volna meg az előtte haladó autó, Leclerc lassú tempóval mégis belehajtott, lekoccolva ezzel Ferrarijának jobb elejét. Az érintkezés enyhe volt, így ha keletkezett is anyagi kár, az nem jelentős – mindkét autó tovább is hajtott a történtek után. A hétszeres nagydíjgyőztes másodmagával ült a járműben.

Leclerc áprilisban kapta kézhez a Purosanguét, és az elmúlt hétvégén, az ő győzelmével véget ért Olasz Nagydíj helyszínére is ezzel érkezett. A 715 lóerős, 6,5 literes V12-es motorral szerelt Ferrari ára 400 000 dollár lehetett, írja a planetf1.

A monacói pilóta sokáig hírhedt volt a hazai pályáján őt üldöző balszerencséjéről, évekig dobogóra sem tudott ott állni versenyzői karrierje során. 2021-ben el sem rajtolhatott a pole-ból, egy évvel később a történelmi autók felvonulásán pedig balesetezett Niki Lauda 1974-es Ferrarijával. Az átkot Leclerc végül idén szakította meg, hiszen az első rajthelyről indulva ezúttal már be tudta húzni a győzelmet a Monacói Nagydíjon.

Csodálatos győzelme után Leclerc mértékletességre intette a Ferrari rajongóit