back to top
KezdőlapFormula 1Leclerc monacói frusztrációját már egy dobogó sem enyhítené

Leclerc monacói frusztrációját már egy dobogó sem enyhítené

-

Idáig hallatlan balszerencse kísérte Charles Leclerc-t hazai futamán, de a monacói bízik benne, hogy a Ferrari a jobb felkészültsége révén idén maga mögött tudja hagyni a kellemetlen emlékeket – ám egyedül a győzelem tudná kiengesztelni.

Leclerc-nek sohasem jött még ki a lépés a monacói hétvégén, kezdve a 2017-es, Forma-2-es szezonjával. Az F1-ben négyszer érkezett a Ferrari pilótájaként Monacóba, de egyik évben sem tudott még felállni a dobogóra: 2019-ben egy időmérőn elkövetett hiba miatt hátulról rajtolt, 2021-ben noha pole-t szerzett, de a kvalifikáció végén összetört autója meghibásodott a start előtt. 2022-ben már elrajtolhatott az élről, ám az eső okozta taktikai kavarodásban a negyedik helyre csúszott, tavaly pedig 6. startpozíciójából nem tudott előrébb jutni.

„Mindig versenyképesek voltunk itt, remélhetőleg ezen a hétvégén is így lesz. Ugyanakkor a hétvégék végkimenetele még sohasem lett olyan, mint amit szerettem volna. Sokat dolgoztunk ezen, igyekeztünk a lehető legjobban felkészülni, így remélem, hogy a mostani jól fog sikerülni” – mondta Leclerc a csütörtöki sajtótájékoztatón.

Leclerc szerint nagyon jól teljesített az új versenymérnöke

Arra a kérdésre, hogy mekkora elégtételt jelentene számára, ha végre a dobogón ünnepelhetne szülővárosában, azt mondta, a csalódások ellenére sem írna alá egy ilyen részsikert:

„Nem sokat. Mármint, a második vagy a harmadik hely nem igazán hoz izgalomba, a győzelmet kell célba vennünk. Láthattunk az elmúlt néhány hétvégén, hogy a Red Bull, a McLaren és mi nagyon közel állunk egymáshoz az egykörös tempóban, és tudjuk, hogy az időmérő itt mennyire fontos. Mindent jól össze kell raknunk, és ha megvan a pole, akkor jó eséllyel elérhetjünk, amit akarunk, vagyis a győzelmet.”

„Szerintem az erőviszonyok nem fognak nagyon különbözni attól, amit eddig láttunk a szezonban, de persze lehetnek meglepetések. 2021-ben például sehol nem voltunk, de Monacóban az autónk elkezdett nagyon jól működni. Pénteken meglátjuk, hogy állunk a többiekhez képest, de meglepne, ha nem lennénk legalább harcban a pole-ért.”