back to top
KezdőlapFormula 1Leclerc-nek vegyes érzései vannak az idei szezonja kapcsán

Leclerc-nek vegyes érzései vannak az idei szezonja kapcsán

-

Charles Leclerc egyáltalán nem elégedett azzal a ténnyel, hogy végül csak a két Red Bull szétválasztására volt képes a Forma-1 idei évadában.

A Ferrari monacói pilótája kirobbanó formában kezdte az évet, miután a Bahreinben és Ausztráliában aratott győzelmeivel magabiztos előnyt szerzett magának az egyéni bajnokságban.

Azonban a Ferrari és Leclerc kezdeti lendülete gyorsan elfogyott és ezt követően mindössze egy győzelemre futotta az erejükből. Ezt a Red Bull és Max Verstappen pedig kegyetlenül kihasználta és a holland klasszis rendkívül simán védte meg a vb-címét, mert a nyári szünet után a Bikák autója már egyértelműen jobb volt, mint a Vörösöké.

Amíg a Red Bull holland kiválósága abszolút győzelmi rekordot döntött a saját maga 15 sikerével, addig Leclerc a 2 sikere után csak Ausztriában pezsgőzhetett már a dobogó legtetején. Ezeken kívül pedig számos technikai és stratégiai hiba hátráltatta őt, ami miatt nagyon korán le kellett mondania a bajnoki koronáról.

Ugyan a Ferrari monacói versenyzője végül le tudta győzni Sergio Pérezt az egyéni 2. helyéért folytatott versenyben, a monacói egyáltalán nem volt elégedett azzal, hogy „csupán szétválasztani volt képes a Red Bull versenyzőit”.

„Összességében egy jó szezonon vagyunk túl. Különösen akkor mondhatom el ezt, ha figyelembe vesszük a 2020-ban és 2021-ben nyújtott teljesítményünket, mert ez a két év rendkívül nehéz volt a számunkra. A körülmények nem voltak adottak ahhoz, hogy mindkét bajnokságban rögtön a 2. helyre ugorjunk előre.”

„Eddig minden szép és jó, azonban ha megnézzük, miként alakultak a dolgok idén a mi szempontunkból, azzal már közel sem lehetünk ennyire elégedettek. Különösen a szezon közepe volt frusztráló a számomra, mert ott rendre képtelenek voltunk összerakni a vasárnapi versenyeket.”

„Emiatt vegyesek az érzéseim az idei év miatt, de a 2. hely teljesen rendben van. Remélem a következő szezonban képesek leszünk megtenni a végső győzelemhez szükséges lépéseket.

Leclerc bajnoki esélyeit az sem segítette, hogy 3 alkalommal is vezető helyről volt kénytelen feladni a versenyt (Barcelona, Baku és Paul Ricard). A francia helyszínen pedig a monacói pályafutásának egyik, hanem a legdrámaibb kiesésének lehettünk szemtanúi, amikor egy vezetői hibát követően falba állította a Ferrariját, majd ezt követően rendkívül frusztráltan kiabált a rádióban a csapatával.

Az 5-szörös futamgyőztes Ferrari versenyző pedig annak tudta a be a rossz szereplésüket, hogy „a szezon ezen szakaszában folyamatosan követték egymást a versenyek” és „ez megnehezítette a dolgukat.”