back to top
KezdőlapFormula 1Leclerc és Norris sem áll modellt az optimizmus szobrához

Leclerc és Norris sem áll modellt az optimizmus szobrához

-

A hétvégi verseny előtt visszafogottan nyilatkozott Charles Leclerc és Lando Norris, két olyan pilóta, akiktől azt várják, hogy a jelentősen átalakított autóval kihívói legyenek a Red Bullnak.

Idén már két versenyen legyőzték Max Verstappent, némi/sok szerencsével: Ausztráliában Carlos Sainz csapott le a Red Bull műszaki hibájára, Miamiban viszont Norrisnak a számára jókor pályára vezényelt biztonsági autós fázis nélkül is lett volna esélye a győzelemre.

Ott a McLaren vetett be, most hétvégén pedig a Ferrari vet be átfogó frissítéseket az autón, de Leclerc nem feltétlenül számít arra, hogy a vörösök egy csapásra a Red Bull szintjén találják magukat.

„Tudom, külsőre nagy a változás, de óvatos vagyok, nem akarok hamis illúziókat táplálni, ez nem lenne jó. Úgy hisszük, a jó irányba mozdultunk, de ezt meg kell erősíteni a pályán. Bizakodó vagyok, de hogy mennyit léptünk előre, majd eldől” – mondta.

A régi időket (részben) visszahozó változásokat hajtottak végre az imolai pályán

„Azt sem hiszem, hogy egyetlen hétvégéből kell megítélni a fejlesztéseket. Néhány kör alatt megtudjuk, hogy a csomag úgy működik-e, ahogy vártuk, utána azonban más pályákon is ki kell értékelnünk. Majd csak akkor tudjuk meg, milyen lesz a szezon hátralevő része.”

Az első futamgyőzelme után Norris sem látja úgy, hogy nagy változás következett volna be az F1-es erősorrendben. „Nem vagyok sem túl magabiztos, és hiányt sem szenvedek belőle. Úgy érzem, a helyén kezelem a pozíciónkat, továbbra is úgy gondolom, hogy mi vagyunk a harmadik legjobb csapat” – jelentette ki.

„Bízom a csapatban, hogy fejlődünk, de világosan kifejtettem, hogy nem leszünk minden helyzetben ennyire jó pozícióban. Múltkor szerencsés voltam a biztonsági autóval és a stratégiával, ami tökéletesen bevált, de ilyen a versenyzés. Nem azért lettem első, mert végig én voltam a leggyorsabb.”

Hamilton: Legyen Antonelli az utódom!