back to top
KezdőlapFormula 1Leclerc elmondta, milyen a hangulat közte és Sainz között a verbális csörte...

Leclerc elmondta, milyen a hangulat közte és Sainz között a verbális csörte után

-

Charles Leclerc és Carlos Sainz a nyilatkozataival odapiszkált a másiknak az előző versenyen, de a páros kapcsolata nem fog megromlani a Ferrarinál maradó monacói szerint.

A Ferrari pilótái kölcsönösen beszóltak egymásnak a Spanyol Nagydíjon bekövetkezett kisebb ütközésük után: Leclerc azt kifogásolta, hogy Sainz nem a megfelelő személy ellen vállalt be egy látványosnak szánt manővert, míg Sainz úgy érezte, csapattársa túl sokszor panaszkodik.

Egy héttel később máris jön az újabb verseny, az Osztrák Nagydíj az F1 naptárában, így hamar megtudhattuk, milyen a két versenyző viszonya. „Ugyanazzal a géppel repültünk visszafelé vasárnap este, és jó, hogy találkoztunk. Beszélgettünk, ahogy mindig. Azt hiszem, kívülről nézve mindig úgy látják, hogy nagy probléma van közöttünk, de mi alaposan megismertük egymást az évek során” – mondta Leclerc

„Tudjuk, hogy a verseny után mindenki feszült. Mindketten a pillanat hevében, csalódottan beszéltünk egymásról, utána viszont ismét szót váltottunk, és minden jól alakul. Nem aggódom a kapcsolatunk miatt. Egy feszültebb futam után is sikerült beszélnünk egymással, és talán nem ez volt az utolsó ilyen alkalom. Minden olyan közöttünk, mint eddig, szóval egyáltalán nem aggódom.”

Jövőre már nem lesznek csapattársak, hiszen Sainz helyére Lewis Hamilton érkezik. A Ferrarinál maradó Leclerc szerint az év végéig sem várható további összetűzés házon belül. „Régebben is előfordultak hasonló nehéz pillanatok csapattársak között, főleg, amikor szoros a küzdelmük. A lényeg az, ki hogyan kezeli őket, szembenézünk-e egymással. Ez mindig nagyon jól működött köztem és Carlos között, ezért nem aggódok a folytatás miatt. Nem érzékelek semmilyen változást sem” – jelentette ki. 

„Profik vagyunk, tudjuk, hogy mindkettőnknek hasznos a jó viszony a csapaton belül és a közös munka a pályán. Néha én feszítem túl a húrt, máskor Carlos, de a lényeg az, hogy megbeszéljük egymással, ami történt, és rendezzük.”

Verstappen nem győzte szájba rágni, hogy hol fog vezetni jövőre