back to top
KezdőlapFormula 1Leclerc rájött, hogy gyorsabb, ha bal lábbal adja a gázt

Leclerc rájött, hogy gyorsabb, ha bal lábbal adja a gázt

-

A Ferrari pilótái a versenyhétvégék előtti szimulátoros pályabemutatót már eddig is különféle extrákkal fűszerezték, olykor bekötött szemmel, máskor ellentétes irányban vezetve. A pedálok felcserélése Bakura elég agytornáztató kihívásnak ígérkezett, de Charles Leclerc számára mégis természetesnek tűnt, hogy mindent fordítva kellett csinálnia.

Az Azerbajdzsáni Nagydíjra készülve az ország fővárosának utcai pályáját prezentálták a rajongóknak a Ferrari pilótái egy szimulátorban, viszont egy olyan csavarral, amitől az volt várható, hogy alaposan megnehezíti majd a kormány mögé ülő Leclerc dolgát: felcserélték a pedálok funkcióját, így bal lábbal kellett a gázt, jobbal pedig a féket nyomni, és ugyanígy jártak el a sebességváltáshoz használt karokkal is a kormány mögött, ezúttal a bal oldalival kellett lefelé, a jobb oldalival pedig felfelé kapcsolni.

Leclerc reflexei azonban egyáltalán nem zavarodtak össze, a monacói minden alkalommal a megfelelő pedált és váltófület használta, bár éppen amikor felkiáltott, hogy hiba nélkül vezet, elkövetett egy pályaelhagyást.

„Ez jobb mint… ezt fogom kérni a következő versenyre!” – viccelődött Leclerc a fordítva bekötött vezérlőegységekkel.

Carlos Sainz eleinte izgatottan, majd a kör második felében már inkább szkeptikusan figyelte csapattársa remeklését. „Haver, miért vagy te ebben ilyen jó?” – tette fel a kérdést, azt gyanítva, hogy Leclerc előzetesen már gyakorolta a bal lábbal való fékezést.