back to top
KezdőlapFormula 1Lehetséges lehet egy Hamilton-Verstappen csere 2021-re?

Lehetséges lehet egy Hamilton-Verstappen csere 2021-re?

-

Az olasz sajtóban újabb pletyka röppent fel a 2021-es átigazolások kapcsán, mely akár meghökkentő is lehet, de talán mégsem az.

Jövőre még elég valószínű, hogy Max Verstappen és Lewis Hamilton is marad a helyén, noha a hollandot nagyon sokan szeretnék a bajnok autóban látni. 2021 azonban még igencsak kérdőjeles, akár még Hamilton számára is, hiszen ekkora várhatóan a szabályok is jelentősebben változnak majd.

Giorgio Terruzzi olasz újságíró szerint esély van arra, hogy 2021-ben Verstappen és Hamilton nem csapattársak lesznek, hanem inkább helyet cserélnek! Persze mindez annak is a függvénye, hogy miképp alakul majd a helyzet a Ferrarinál.

Mindemellett a Brit Nagydíj hétvégéjén Eddie Jordan azt vetette fel, hogy Verstappen a Mercedeshez, míg Hamilton talán a Ferrarihoz tart 2021-ben. Noha elmondása szerint ő ezt csak viccnek szánta, az egykori csapattulajdonos híres arról, hogy jól tippeli meg az átigazolásokat.

Noha a Ferrari Sebastian Vettel távozása esetén minden bizonnyal bajnokot szeretne faragni Charles Leclercből, így feltételezhetően nem akarnak mellé olyan versenyzőt, aki ragaszkodik az elsőszámú szerephez, márpedig Hamilton és Verstappen ilyenek.

Másik kérdés, hogy biztosan marad-e a mezőnyben Lewis Hamilton 2021-re. Elsődleges célja most, hogy beérje Michael Schumacher hét bajnoki címes rekordját. Jelenleg öt van neki, de jó eséllyel idén meg lesz a hatodik is. Amennyiben jövőre is ő lesz a bajnok, 2020 végére utol is éri Schumachert. De vajon sikerül-e, és beéri-e ennyivel?

Ugyanakkor a Red Bullnlál Pierre Gasly nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így ha Verstappen elmenne a csapattól, nagy gondban lennének az energiaitalosok. Ők minden bizonnyal örülnének a helyére egy már világbajnok versenyzőnek, legyen az akár Vettel, aki eleve velük szerezte bajnoki címeit és vannak pletykák a Red Bullhoz való visszatéréséről, vagy akár Hamilton, aki most merült fel, mint esetleges opció.

„A Red Bull már nem a (leendő) bajnokok otthona. A fiatal, erős versenyzőknek már van helyük.” – mondta Terruzzi. „Nem lehet évente termelni egy nagy tehetséget. Termeltek egy Verstappent, de ő talán távozik. Norris foglalt, Russel a Mercedes versenyzője, Leclerc pedig határozottan a Ferrarié.”

Ráadásul jelenleg a Red Bull Junior Teamben sem tündököl senki…