back to top
KezdőlapFormula 1Hamilton: Van tervem a visszavonulás utánra

Hamilton: Van tervem a visszavonulás utánra

-

Noha még két évig biztosan láthatjuk a Forma–1-ben (2026 végéig írt alá a Ferrarival), már csak korából adódóan is egyre többször fog felmerülni a visszavonulás Lewis Hamilton kapcsán. Most elmondta, mi az, ami a befejezésre sarkallhatja, és mit szeretne elkerülni.

Lewis Hamilton hamarosan 40 éves lesz, de még csak azután fog belevágni pályafutása következő és minden bizonnyal utolsó fejezetébe a Ferrarival, hogy betöltötte a negyedik X-et. Az Esquire-nek adott interjúban pedig most elmondta, hogy természetesen eszébe szokott jutni, hogy milyen lesz a Forma–1 utáni élete, de egyelőre a végsőkig ki akarja élvezni az F1-et, és nem abba a hibába esni, amibe oly sokan.

„Vannak napok, amelyeken azt gondolom, »Basszus, nem tudom mennyi ideig tudom még ezt csinálni«” – ismerte be a Mercedesszel utolsó szezonját taposó hétszeres világbajnok, aki kiemelte, azért is nagyon erőltetett menet az F1, mert „nincs igazán nagy szünet a szezon alatt, mint más sportágakban.” Mondjuk ez nem teljesen igaz, mert a labdarúgásban például ősztől tavaszig megállás nélkül játszanak a játékosok a topbajnokságokban, és sok esetben a nyári szünetük is rövidebb, mint az F1-es pilótáknak.

Belgiumban már idei második győzelmét szerezte, ami mutatja, hogy jó autóval továbbra is képes nyerni / Fotó: Zak Mauger/LAT Images/Pirelli

Akárhogy is, Hamilton egyelőre nem fáradt el. „A legtöbbet akarom kihozni a pályafutásomból, amíg tehetem, és teljesen ki akarom élvezni akarom azt a sportot, amit egész életemben csináltam” – jelentette ki, majd elmondta, sok sportoló ismerőse van, akik túl korán vonultak vissza. „Annyi ember vonult vissza túl korán, és sokukkal beszéltem, akik azt mondták, azt kívánták, bárcsak még egy-két évig folytatták volna.”

Persze benne van, hogy ha túl sokáig húzza, nem a csúcson fog visszavonulni, de Hamilton azt is hangsúlyozta, hogy ha nem lesz elég jó, akkor nem akarja folytatni csak azért, hogy versenyezzen, és azzal is tisztában van, hogy „22 évesen még könnyű edzeni és fittnek lenni. Mivel már most is rengeteg dolog foglalkoztatja a versenyzés mellett a divattól kezdve a zenén át a sokszínűség elősegítéséig a sportban, aligha fog unatkozni a visszavonulása után, ami jelen állás szerint leghamarabb 2026 végén következhet be. „Van egy terv a fejemben arról, hogy merre akarok terjeszkedni [a Forma–1 után]. Stratégiai gondolkodás kell és össze kell rendeznem a dolgokat” – mondta erről.

Hamilton igyekszik megvédeni Brad Pittet a nevetségessé válástól