back to top
KezdőlapFormula 1Ez így értelmetlen: máris kritizálják a most induló női bajnokságot

Ez így értelmetlen: máris kritizálják a most induló női bajnokságot

-

Az új sorozatot a jelek szerint sehol sem közvetítik, ezért a közösségi médiában többen jelezték, hogy így nem számíthat sok jóra.

Az F1 Academy nevű bajnokság 21 futamos sorozata ezen a hétvégén indul Ausztriában a Red Bull Ringen. Mindegyik pályán három versenyt rendeznek, ezek közül csak a szezonzáró esik egybe a Forma-1 menetrendjével, vagyis a jobblétre szenderült W Series-szel ellentétben alig kap figyelmet kiemelt porondon; jóllehet, a terv az, hogy 2024-től csak F1-es nagydíjak idején rendezzék a futamokat.

Azonban komoly hiányosság, hogy jelen állás szerint semmilyen felületen sem közvetítik a bajnokságot, az érdeklődők csak az élő időmérés és a közösségi médiás bejegyzések követésével juthatnak információkhoz. Valljuk be, ezek nem túl izgalmasak és valószínűleg csak keveseket fognak a képernyő elé szegezni.

Többen már most temetik az új női bajnokságot, az F1 Academy-t

A közösségi médiában ezért többen joggal vetették fel, hogy így nincs sok értelme népszerűsíteni a sorozatot, pláne annak fényében, hogy például a Youtube-on viszonylag könnyen össze lehetne hozni valamilyen élő közvetítést, amit sok esetben már gyerekeknek rendezett gokartversenyeken is megoldanak.

Az első, kizárólag női versenyzők képzésére specializálódott sorozat a W Series volt, melyet 2019-ben hoztak létre, de 2022-ben meg kellett szüntetni anyagi okokból.

Öt csapat vesz részt az F1 Academy bajnokságában, mindegyik három autóval. A cél az, hogy a sorozat legjobbjai később az F3-ban folytathassák a pályafutásukat.