back to top
KezdőlapFormula 1Marko elárulta, mikor hosszabbítottak Pérezzel

Marko elárulta, mikor hosszabbítottak Pérezzel

-

A Red Bull a Monacói Nagydíj után két éves szerződéshosszabbítást jelentett be Sergio Pérezzel, a bikások tanácsadója pedig most elmondta, mikor ajánlották azt fel a mexikói pilótának.

Sokaknak feltűnt a Monacói Nagydíj után Sergio Pérez elejtett félmondata Christian Horner felé. A versenyt megnyerő mexikói pilóta az ünneplés során annyit mondott főnökének: „Valószínűleg túl korán írtam alá.”

Az FIA sajtótájékoztatóján a 32 esztendős pilóta igyekezett elbagatellizálni a dolgot, és a pezsgőre fogni a szavait, a Red Bull azonban kedden bejelentette, hogy 2024 végéig szerződést hosszabbított Pérezzel. Ez a lépés többek szerint csak azért történt, mert a mexikói elszólta magát, de Helmut Marko most elárulta, hogy már korábban megegyeztek vele.

„A Monacói Nagydíj péntekjén szerződéshosszabbítást ajánlottunk neki, ami után extrán motivált volt. Nagyon jó, hogy ilyen párosunk van, az idén már öt győzelemnél tartunk velük” – nyilatkozta a Red Bull tanácsadója az osztrák OE24-nek.

Hogy Pérez mire gondolt a „túl korán” alatt, az viszont nem derült ki, de vélhetően arra célzott hogy monacói győztesként akár jobb feltételeket is kiharcolhatott volna az új szerződésében.

Marko arra is kitért, hogy a Max Verstappentől mindössze 15 ponttal lemaradó pilóta nyomás alá helyezheti-e csapattársát a világbajnoki címért folyó csatában.

„Max nyugodt marad, miközben eléggé bízik magában. Ők (a Ferrari) vannak nyomás alatt. Charles Leclerc-nek nehéz időszaka volt, és jöttek a hibák, de ilyen a versenyzés. Monacóban arra kényszerítettük a Ferrarit, hogy reagáljanak a stratégiánkra, és rosszul reagáltak” – utalta a Verstappen mögött 9 ponttal lemaradva a második helyen álló monacói pilóta győzelmének elbukására.

ForrásOE24