back to top
KezdőlapFormula 1Egyre közelebb Binotto F1-es visszatérése, de nem csapatfőnökként

Egyre közelebb Binotto F1-es visszatérése, de nem csapatfőnökként

-

Olasz és német források az egyik legnagyobb ambíciókkal építkező csapatnál, az Aston Martinnál látják Mattia Binottót, a Ferrari 2022 végén menesztett csapatfőnökét.

Binotto 2019-től négy éven át töltötte be a csapatvezetői posztot a Ferrarinál, felemás sikerrel: 2020-ban a csapat története egyik mélypontját élete meg a konstruktőri 6. hellyel, és a rákövetkező évben is elmaradtak a győzelmek, ám 2019-et és 2022-t egyaránt a tabella második helyén zárták, a szezonok egyes pontjain pedig övék volt a leggyorsabb autó. Bár elődeihez képest nem teljesített alul, a svájci olasz mégis kegyvesztetté vált, s tavaly óta Frédéric Vasseur tölti be a posztját a csapat élén.

A leggyakrabban felhozott kritika Binotto vezetésével kapcsolatban az volt, hogy a csapat motorrészlegénél eltöltött évtizedek fényében ő elsősorban egy technikai szakember, aki csapatvezetői poszton nem annyira funkcionál hatékonyan, mint eredeti szakterületén.

Nos, ha hinni lehet a legfrissebb sajtóértesüléseknek, Binotto leendő új csapatánál már testhezállóbb feladatkört kaphat. A német Motorsport-Total tudomása szerint ugyanis ő lehet Lawrence Stroll legújabb nagy kaliberű igazolása az Aston Martin szupercsapattá építése során. Binotto a technikai főigazgató szerepkörét kapná meg, amit korábban Andrew Green birtokolt, így ő felügyelné a technikai igazgató Dan Fallows munkáját, valamint összetartaná, szervezné a műszaki részleget, s szorosan együttműködne a McLaren korábbi csapatvezetőjével, az ügyvezető igazgató Martin Whitmarshsal. A klasszikus csapatfőnöki feladatokat a napi szintű ügyintézéssel továbbra is Mike Krack látná el.

Nem mellesleg Binotto ismét egy fedél alatt dolgozna Fernando Alonsóval, akivel a Ferrarinál is kollégák voltak 2010 és 2014 között, amikor az olasz szakember még a motorrészleg tagjaként, majd vezetőjeként ténykedett.

Az Aston Martin az idei szezonra visszaesett a tavalyi rendszeres dobogós formájához képest, az istálló azonban a 2026-os új szabályrendszer érkezésére szeretne a mezőny élére törni, amihez új, moden gyárépület, Alonso, a Honda gyári támogatása és egyre több neves szakember is a rendelkezésükre áll – soruk pedig hamarosan talán Binottóval bővül.