back to top
KezdőlapFormula 1Mégis szövetkezne egymással a Red Bull és a McLaren?

Mégis szövetkezne egymással a Red Bull és a McLaren?

-

A McLaren továbbra is a Mercedes ügyfeleként vág neki a Forma-1 2026-tól kezdődő új motorkorszakának, de úgy hírlik, a csapatfőnökük rendszeresen puhatolózik a Red Bullnál is motorvásárlási ügyben.

A McLaren és a Mercedes 2030-ig megállapodott arról, hogy a wokingi istálló a csillagos márkától vásárolja a motorokat az autóba. Az együttműködés sok szép eredményt hozott az 1997 és 2012 közötti időszakban, és a szakítás után a McLarennek nem jött be a kaland a Hondával és a Renault-val, így a két fél nemrég ismét közös útra lépett.

Az Auto Motor und Sport információi szerint azonban a McLaren flörtölget, és nem tartják kizártnak, hogy egy különös csavarral hamarosan a Red Bull ügyfeleivé válnak, amely a Ford támogatásával saját erőforrással vág neki az F1 2026-ban kezdődő új motorkorszakának.

A feltételezés azért pikáns, mert a két csapat pillanatnyilag a mezőny két legerősebb autóját vonultatja fel (bár úgy néz ki, a Mercedes felzárkózott melléjük). Zak Brown, a McLaren csapatfőnöke ugyanakkor bevallottan jó kapcsolatot ápol a Ford vezérigazgatójával, és ez előidézhet egy váltást közeljövőben.

„Jim Farley-vel nagyszerű a kapcsolatom. Tavaly találkoztunk és meglátogattuk a [Red Bull] gyárát, de ez még azelőtt volt, hogy úgy döntöttünk, hosszabbítunk a Mercedesszel” – jelentette ki Brown. A német szaklap viszont úgy tudja, a csapatfőnök azóta többször újra ellátogatott a motorüzembe, bár ő maga igyekezett tagadni ezt. „Nem hiszem, hogy ott mostanában szívesen látnának – idézte az Auto Motor und Sport. – Versenyeket akarunk nyerni, de nem bármi áron, ez nem a mi stílusunk.”

A téma valóságtartalmáról és esetleges folytatásáról vélhetően csak 2026-tól tudunk meg többet, mivel amíg pályára nem gördülnek az autók, zsákbamacska, hogy melyik motorgyártó milyen erős konstrukciót készített az új előírásokhoz.

Verstappen apja vérszemet kapott, hogy fiát átültesse a Mercedesbe