back to top
KezdőlapFormula 1Megkezdődött a firkálás a Hungaroringen, a foci-Eb utózöngéi idáig elérnek

Megkezdődött a firkálás a Hungaroringen, a foci-Eb utózöngéi idáig elérnek

-

Egy spanyol versenyző a Magyar Nagydíj hétvégéjén is jelezte nemzete angolokkal szembeni felsőbbrendűségét, miután oda nem illő felirat jelent meg Lando Norris parkolótábláján. A nyomok mind egy irányba vezetnek.

Az elmúlt hónap sportéletét nagyban meghatározó labdarúgó-Európa-bajnokság a Forma-1-es paddockba is beegerészte magát, közös meccsnézéseket, kisebb rivalizálásokat hozva a pilóták között. A döntőbe végül Spanyolország és Anglia válogatottja jutott be, s a spanyolok szerezték meg a trófeát 2:1-es győzelemmel. A mérkőzést Berlinben a helyszínről nézte Norris, valamint George Russell is, ám csalódottan kellett távozniuk.

Csütörtökön a paddock alatti, a csapattagok számára kijelölt parkolóhelyek egyikén különös kézirat jelent meg. Norris tábláján, a pilóta neve alatt a „2-1 Viva España”, vagyis „Éljen Spanyolország” felirat olvasható, ami nem is lehet más, mint egy spanyol társának szurkálódása a McLaren brit pilótája felé.

Gyorsan bizonyossá vált, hogy a mezőny két spanyol pilótája közül Sainz lehet a tettes. Egyrészt ő és Norris már a mclarenes csapattársi évek során is előszeretettel cukkolták egymást, másrészt pedig amikor a Viaplay megkérdezte Fernando Alonsót a paddockban, hogy mit tud a Norris tábláján feltűnő feliratról, elhárította magáról a felelősséget. „Van egy másik spanyol is az F1-ben” – mondta.