back to top
KezdőlapFormula 1Meglepő kijelentést tett Verstappen egykori személyi edzője

Meglepő kijelentést tett Verstappen egykori személyi edzője

-

Max Verstappen korábbi személyi edzője, Bradley Scanes elismert egy olyan tényt, amit nem sokan gondoltak volna róla. A brit szakember elárulta, hogy amikor elkezdett együtt dolgozni a háromszoros világbajnokkal, róla és magáról a Forma-1-ről sem tudott valami sokat.

Scanes még a 2020-as szezon előtt lett a Red Bull holland kiválóságának személyi edzője, és a munkakapcsolatuk négy szezon erejéig tartott. A brit edzőnek elévülhetetlen érdemei vannak, hiszen Verstappen az ő edzéseinek köszönhetően tarthatta csúcsformában magát, ami mindhárom bajnoki évében nagyon fontos tényező volt. Mindezek ellenére Scanes távozni kényszerül a bikásoktól és ezzel együtt a Forma-1-ből is, mert az 53-szoros futamgyőztes Carlos Sainz korábbi trénerével, Ruper Manwaring-gel folytatja a jövőben.

Verstappen értékes szakembert csenhetett el Sainztól

„Mielőtt elkezdtem volna Max-szel dolgozni, szinte semmi nem tudtam a motorsportról és a Forma-1-ről – ismerte el Scanes a The Flags podcastjében. – Azt sem tudtam, hogy ki az a Max Verstappen. Próbáltam rákeresni a dolgokra az interneten, hogy pótoljam a hiányosságokat, mert csak annyit tudtam, hogy Hamilton sikeres ebben a sportban.”

„Az első versenyt a Red Bull szerelőivel közösen néztem végig a garázsban. Max-szel 2019 decemberében találkoztam először, és a következő év januárjának második hetében kezdtük el a közös munkát. Ebben az időszakban rengeteg Forma-1-gyel kapcsolatos témát igyekeztem olvasni.”

Scanes azt is elárulta, hogy azért tudott hatékonyan és eredményesen együttműködni a hollanddal, mert a négy év alatt mindig könnyen kezelte a helyzeteket, és emellett őszinte, egyenes és hűséges volt hozzá. A brit szakember szerint ezen értékek definiálják a legjobban Verstappent és a körülötte dolgozó embereket is.