back to top
KezdőlapFormula 1Megszűnik a Gold, Silver és Bronze tribün – figyelj, hova veszed a...

Megszűnik a Gold, Silver és Bronze tribün – figyelj, hova veszed a jegyed a 2025-ös Magyar Nagydíjra!

-

A Hungaroring modernizálódásának jegyében az évtizedek óta megszokott nevezéktantól is búcsúzhatnak a rajongók: új, egyértelműbb neveket kapnak a lelátók a pálya körül.

A 2024-es Magyar Nagydíj leintésének másnapján – a bevett szokás szerint – a pálya már el is kezdte árulni a jegyeket a 2025-ös versenyre, ám egy fontos figyelmeztetéssel: a felújítás miatt megújulnak a tribünök nevei is.

A pályán már az idei verseny előtt is komoly munka zajlott, átalakult a paddock és két alagút is épült, ám az igazán látványos változások még csak most indulnak: lebontják a központi épületet, helyére teljesen új kerül a 2025-ös versenyre, valamint megújulnak a lelátók is.

Nemcsak új szerkezetet, hanem új nevet is kapnak a tribünök, így az érmek színeiről elnevezett Gold, Silver és Bronze megnevezéstől végleg elbúcsúzhatunk. A Hungaroring által közzétett grafikán pedig már látható is minden változás. Az új irányvonal szerint a lelátók beszédesebb nevet kapnak, így például a Pit Exit értelemszerűen a bokszkijárattal szemben, a T1 az 1-es kanyarnál lévő ülőhelyeket jelenti. A célegyenes elején a Grid 1 és 2 a rajtrácsra biztosít kiváló rálátást, a jó panorámája miatt népszerű korábbi Silver 3 helyére pedig az Apex 1 kerül a pálya utolsó kanyarjában. A pálya túlsó végén eközben az eddig hangzásra legrosszabb Bronze helyett már Chicane-jegyeket válthatunk.

Hungaroring 2025 tribün lelátó
Fotó: Hungaroring – Facebook

A legértékesebb, a dobogóra legjobb rálátást nyújtó ülőhelyeket Super Gold helyett immár Hungaroring Platinumként kell keresni – ide 700 euróért váltható háromnapos jegy, míg a legalacsonyabb árfekvésű Chicane tribünökön ez 190 euróért tehető meg. Az egész hétvégére szóló állójegyet 150 euróért kínálja a gpticketshop.hu.

Jövőre nemcsak története eddigi legnagyobb infrastrukturális megújulásán esik át a Hungaroring, hanem jubileumot is ünnepel, hiszen a 40. Magyar Nagydíjat rendezik majd augusztus 1. és 3. között.

Extra korán itt a 2025-ös F1-es versenynaptár: csak Spa után jön a Hungaroring