back to top
KezdőlapFormula 1Toto Wolff: Gyakorlatilag megvagyunk Hamilton új szerződtetésével

Toto Wolff: Gyakorlatilag megvagyunk Hamilton új szerződtetésével

-

Lewis Hamilton új szerződése gyakorlatilag kész, ezt állítja Toto Wolff. A Mercedes főnök reménykedett benne, hogy már Melbourneben aláírhatnak, de a pletykák szerint még mindig egyezkednek a részleteken, így egyelőre csúszás lesz.

Most azonban a német Sport Bild arról számolt be, hogy Hamilton új szerződése 2019-2021-ig tart majd, és évente 60 millió dollárt hozhat neki a konyhára. Wolff erről ennyit árult el:
„Szinte meg is vagyunk vele. Azonos hullámhosszra kerültünk. A szerződés azonban több mint 100 oldalas, és számos ponton pontosítást kíván. Ezt előbb el kell végezni.”

Amennyiben így lesz, 2021 környékére Hamilton az új üzletnek köszönhetően nagyjából 184 millió dollárnyit keres, ami felveti azt a kérdést, hogy ér-e egy versenyző munkája ennyit. Erre a kérdésre már Gerhard Berger válaszol, aki korábban versenyzett a Ferrarival és a McLarennel is a fénykorában:
„Igen. Lewis nélkül a Mercedes csak a harmadik lenne a Ferrari és a Red Bull mögött. Hamilton a leggyorsabb versenyző a rajtrácson. Ő az, aki miatt kialakul ez a különbség. A Mercedesnek mindent meg kell tennie azért, hogy megtarthassa őt.

Wolff arra is figyelmeztet mindenkit, hogy olyan csapat stratégiai hiba, mint ami Hamilton győzelmébe került Ausztráliában, nem fog előfordulni Bahreinben: „Megértettük, hogy mi ment rosszul, és a jövőben hasonló dolog nem fog előfordulni.”