back to top
KezdőlapFormula 1Antonelli elfelejtette elkövetni az újonchibákat, újabb piros pontot szerzett a Mercedesnél

Antonelli elfelejtette elkövetni az újonchibákat, újabb piros pontot szerzett a Mercedesnél

-

Egyre közeledhet a nap, amikor a Mercedes megnevezi új 2025-ös versenyzőjeként Andrea Kimi Antonellit, hiszen immár a csapatból is többen méltatják nyíltan az ifjú olasz képességeit.

Antonelli noha még csak augusztusban tölti be 18. életévét, és egyelőre még dobogóra sem állt első F2-es szezonjában, de máris szinte biztosra vehető, hogy jövőre helye lesz a Forma-1 mezőnyében. Kivételes tehetségét, érzékét és tanulási képességét már évek óta emlegetik az őt közelről figyelők, de idén már a Mercedes F1-es autóiban is képes megmutatni ugyanezen kvalitásait. A csapat már a Red Bull Ringen, Imolában és Silverstone-ban is tartott privát tesztet saját nevelésű pilótája számára, utóbbi helyszínen pedig olasz sajtóértesülések szerint Mick Schumacherrel és George Russell-lel is összemérték, ami végleg meggyőzhette a vezetőséget abban, hogy érdemes lehet már jövőre az újonccal kockáztatni Lewis Hamilton üresen maradó versenyülésében.

Sajtó: Russellnél is gyorsabb volt a Mercedes újonca, eldőlt Hamilton utódjának személye

A Mercedes technikai igazgatója, James Allison most szintén fennkölt hangon szólt Antonelliról az F1 hivatalos oldalának.

„Határozottan mindenkit lenyűgözött az eddigi tesztnapjain. Korábban sohasem ült még F1-es autóban, de két kör után ez már nem látszott rajta. Klisésen hangzik, de gyors és egyenletes volt, miközben nem követett el hibákat. A fiatal versenyzők könnyen beleesnek abba a hibába, hogy miközben meggyőzőnek akarnak mutatkozni, kicsúsznak, vagy ellenkezőleg, annyira tartanak a kicsúszástól, hogy emiatt nem tudják megmutatni, valójában mire is képesek” – fogalmazott.

„Kimi viszont úgy tűnik, természetes módon megtalálta a középutat, így hasznos visszajelzéseket tud adni az autó által keltett érzésekről, miközben egyszer sem nyúl mellé. Úgy tűnik, ő az igazi nagy dobás.”

Russell három éven át versenyzett a Williamsnél, mielőtt megkapta a Mercedes ülését, de a nevelőprogram következő ígéretének aligha kell ennyit várnia – ami persze részben a szerencsés időzítésnek, a felszabaduló ülésnek is köszönhető.

„Ő is a csapat juniorprogramjából érkezik, ahogy én is tettem, ez pedig nagyszerű lehetőség a csapatnak arra, hogy építse a saját jövőjét. Kimi egy fantasztikus versenyző, aki idén a Forma-2-ben versenyez, de semmi kétség afelől, hogy Forma-1-es pilóta lesz” – mondta Russell, aki korábban már többször hangoztatta, nem különösebben érdekli, ki vezeti 2025-ben a másik Mercedest.