back to top
KezdőlapFormula 1Wolff a lelke mélyén reméli, hogy Verstappen bejelentkezik a Mercedeshez?

Wolff a lelke mélyén reméli, hogy Verstappen bejelentkezik a Mercedeshez?

-

A Mercedes csapatfőnöke azt mondta, a kiadó 2025-ös helyről a döntést az ő részükről nem befolyásolja a legutóbbi győzelem, de bizonyára elsősorban Max Verstappenre utalva arra célzott, hogy az eddigieken kívül más pilóták érdeklődését is felkeltheti a lehetőség.

A Mercedes két egymást követő futamot is megnyert, amiből az elsőhöz Ausztriában nagyobb adag szerencse kellett Max Verstappen és Lando Norris ütközése miatt, a silverstone-i sikerhez viszont már nagyobb mértékben hozzájárult a frissített autó, és George Russell önerőből megszerezte a pole-t, Lewis Hamilton pedig némi szerencsével (a McLaren és Norris botladozásának köszönhetően) a győzelmet.

A Mercedes még mindig tanakodik, ki legyen Russell csapattársa 2025-ben, a castingban több név kering. Toto Wolff magasztalta az első F2-es győzelme után Andrea Kimi Antonellit, de nem biztos, hogy az olasz tehetség már jövőre az F1-be lép, illetve ha igen, akkor sem feltétlenül egy élcsapatnál fogja tenni ezt, hanem a mezőny hátsóbb részében tölt tanulóév(ek)et. Felmerült Carlos Sainz és Valtteri Bottas érkezése is, de a csapatfőnök azt állítja, hogy a csapat jó lendülete nem hat ki erre a döntésre az ő oldalukon.

„Nem befolyásolja a gondolkodásunkat. Mindig mondtam, hogy gyors autóra van szükségünk, és ha ez megvan, az nekünk is érdekes, meg felkelti sok versenyző érdeklődését” – mondta Wolff. 

„Ugyanakkor nyugodtnak kell maradnunk és továbbra is az autóra kell összpontosítanunk a szezonban, aztán meglátjuk, ugyanazokból a versenyzőkből válogathatunk-e, vagy…de egyetlen futam megnyerése nem forgat fel mindent.” 

A merítési kör bővülésénél nyilván nem Logan Sargeant hívását várja, hanem Max Verstappenét. Wolff szövetségesként bizonyára számíthat a háromszoros bajnok apjára, Josra, aki a hírek szerint megint egyre aktívabban sugdossa fia fülébe, hogy igazoljon át a Mercedeshez, mert velük hosszabb távon jobb esélyei kínálkozhatnak a csúcson maradásra.

Verstappen nem látott rendesen, miután Hamilton kilökte, és majdnem feladott egy versenyt