back to top
KezdőlapFormula 1Mick Schumachert már nyolcévesen rávette apja, hogy ugorjon ki egy repülőből, azóta...

Mick Schumachert már nyolcévesen rávette apja, hogy ugorjon ki egy repülőből, azóta ez lett a hobbija

-

Különös szabadidős tevékenységéről mesélt Mick Schumacher, amibe még apja, Michael vezette be gyerekkorában. Azóta szinte megszámlálhatatlan alkalommal ejtőernyőzött már, de ő valahogy mégis számontartja.

Az F1-es mezőnybe való visszatérésben bízó Schumacher az Autosportnak adott interjút, amelynek legérdekesebb része váratlanul akkor jött el, amikor a 25 éves német a hobbijáról kezdett el beszélni, ami a skydiving. Ez a repülőgépből való kiugrásnak egy extrém, szabadidős tevékenységként űzött formája, amely során az ugrók a lehető legtovább próbálják átélni a szabadesés élményét, mielőtt kinyitnák az ejtőernyőt.

„Ha jól emlékszem, nyolc vagy kilencéves koromban skydivingoltam először – mesélte Schumacher. – Akkor még természetesen tandemben valakivel. Fölmentünk, de nem nagyon tetszett az ötlet, ám miután a nővérem kiugrott, úgy voltam vele, hogy ha neki sikerült, nekem is meg kell tennem. Csukott szemmel ugrottam ki, de annyira tetszett, hogy utána azonnal mentem még egy menetre. Amikor idősebb lettem, már egyedül is bevállaltam, először 16 éves koromban. Mostanra 1600 ugrásom van, és licenccel is rendelkezek.”

Tényleg nem pislognak az F1-es versenyzők az autóban?

Viszonytási alapként ez a hatalmas szám nagyjából egyenlő azzal az 1566 ponttal, amit a három különböző F1-es pontrendszer alatt versenyző Michael Schumacher a karrierje során összegyűjtött.

Azt eddig is lehetett tudni, hogy Mick Schumacher kipróbálta már ezt az extrém sportot, hiszen korábban Lewis Hamiltonnal együtt is ugrottak, ám azt, hogy ennyire komoly szinten űzi, eddig titokban tartotta.

„Lehetőséget ad arra, hogy jobban megismerjem a testem, hiszen a kezeknek, a lábaknak, a törzsnek, a fejnek és a szemeknek is össze kell dolgozniuk – magyarázta, hogyan hasznosíthatja élete más területein is a szabadesés tapasztalatait. – Ez segít a versenyzésben is, emellett pedig az időjárásról és a szélről is sokat tanulhatunk általa. Néha kellemetlen pozícióba kerülök, és olyankor gyorsan kell cselekedni, ami hasonló érzést ad, mint a versenyzés, ráadásul itt nincs körülöttem egy autó, ami biztonságot nyújt. Korábban apámmal osztoztam ezen az élményen, ezért is szeretem csinálni.”

„Senki nem tudja megtanítani, hogyan legyek híres” – az F1 legújabb győztesének frusztrációja