back to top
KezdőlapFormula 1Sainz szerint ha ő nyer Monacóban, akkor ott valami nagyon nincs rendben

Sainz szerint ha ő nyer Monacóban, akkor ott valami nagyon nincs rendben

-

Bár a harmadik helyről rajtol a Monacói Nagydíjon, Carlos Sainz nem a győzelmet veszi célba – szerinte azt csapattársa, Charles Leclerc sokkal inkább megérdemelné.

A Ferrarinak sikerült legjobban a monacói időmérő, hiszen Leclerc rajtelsőséget szerzett, Sainz pedig Oscar Piastri mögé, a 3. pozícióba kvalifikált. Alighanem bármely más pályán győzelmi célokat fogalmazna meg a spanyol egy ilyen rajtsorrenddel, ám Monacóban meglepő önzetlenséggel tett le ezen szándékáról már az időmérőt követő sajtótájékoztatón. Sainz nemcsak azért mondta ezt, mert az előzés rendkívüli nehézsége miatt kevés esélyt lát az előrejutásra, hanem azért is, mert elismeri, hogy csapattársa jobban szerepel nála ezen a hétvégén, s a balszerencsésen folytatódó 2021-es és 2022-es rajtelsősége után már kijárna neki a győzelem.

„Szerintem egy normál lefolyású versenyen ez lehetetlen, és ekkor azon fogunk dolgozni mindkét autóval, hogy megszerezzük a győzelmet Charles-lal, hiszen ő van ehhez a legjobb helyzetben – válaszolta Sainz, amikor saját nyerési esélyeiről kérdezték. – Persze Monacóban sohasem lehet tudni, bármi megtörténhet, de ha én nyerek, akkor az alighanem azért lesz, mert valami nagyon furcsa dolog történt Charles stratégiájával vagy a biztonsági autóval, és egy kicsit azért remélem, hogy ilyen nem fog bekövetkezni. Persze mindannyian győzni akarunk, ugyanakkor úgy érzem, hogy a balszerencsés sorozata után Charles már megérdemelné a monacói sikert. Egész hétvégén és a múltban is rendkívül jól ment is, így most azt kívánom, hogy semmi különös ne történjen, és nyerjük meg a versenyt Charles-lal.”

Hamilton megdöbbentő kijelentése: Idén már nem hinném, hogy legyőzöm George-ot az időmérőn

A múltbeli rossz élményei miatt Leclerc csak óvatosan örült a rajtelsőségnek, s mint elmondta, a szokottnál is jobban izgult a hétvége talán legfontosabb eseménye, az időmérő előtt, hiszen a csapata a harmadik szabadedzés után elővigyázatosságból motorcsere mellett döntött az autójában.

„Miután ilyen jól mentek az edzések, az időmérőre azzal a tudattal készültem, hogy csak veszítenivalóm van, és ha nem szerzem meg a pole-pozíciót, akkor nagyon bután fogok kinézni. Elég nagy nyomást éreztem, amit az utolsó percben befejezett motorcserénk csak fokozott, de végül sikerült összehozni” – mondta Leclerc, aki a monacói átok mellett egy másik rendkívüli rossz sorozatát is szeretné megszakítani, hiszen legutóbbi 12 pole-jából egyiket sem tudta győzelemre váltani.