back to top
KezdőlapFormula 1Monza rekordnézőszámra számít az Olasz Nagydíjon

Monza rekordnézőszámra számít az Olasz Nagydíjon

-

Monza rekord nézőszámot vár az idei Olasz Nagydíj alatt. A Forma-1 népszerűsége idén hirtelen megnőtt, így hatalmas tömeg várható Monzában is, hiszen a tifosi Charles Leclerc bajnoki címét támogatnák. Angelo Sticchi Damiani, az olasz autóklub, az ACI elnöke ennyit árult el az előkészületekről:

„Még mindig bővítjük az ideiglenes lelátókat, hogy senkit se hagyjunk kint.”

A 2022-es év egy igazán különleges Olasz Nagydíj a legendás Autodromo Nazionale di Monzának is, hiszen ekkor lesz 100 éve, hogy 1922-ben megrendezték itt az első Grand Prix-t. Erről már a RAI Rádiónak beszélt:

„Már most csodálatosak a monzai verseny számai. A hétvége folyamán több mint 320.000 nézőre számítunk, olyan számok ezek, amilyeneket még soha nem láttunk.”

Azonban Leclerc törekvése a Ferrari első versenyzői bajnoki címére Kimi Räikkönen 2007-es szereplése óta komoly csapást szenvedett a Paul Ricard-on, amikor a monacói születésű pilóta kiesett az élről. Sticchi Damiani ennyit tett ehhez hozzá:

„Sajnos, ilyesmi megesik. Egy hiba legalább emberinek mutat egy olyan tökéletes versenyzőt is, mint Leclerc. Szerintem versenyzőként csak megerősödik ettől, tehát továbbra is reménykedem. Nagyon hiányzik, egy ferraris világbajnok.”