back to top
KezdőlapFormula 1Munkába állt az AlphaTauri újdonsült csapatfőnöke

Munkába állt az AlphaTauri újdonsült csapatfőnöke

-

Az már a tavalyi szezonban eldőlt, hogy Franz Tost visszavonulását követően egy új szakember veszi majd át az AlphaTauri irányítását. Ez az személy pedig nem más lesz, mint a Ferrari egykori sportigazgatója, Laurent Mekies, aki nemrégiben a LinkedIn-en búcsúzott el egykori munkaadójától.

Mekies a korábbiakban már megfordult a faenzai kicsapatnál, azonban még abban a korszakban, amikor a csapat Minardi néven volt jelen a királykategóriákban. A francia mérnök számos pozíciót ellátott az évek során, többek között Baumgartner Zsolt versenymérnöke is volt az olasz kiscsapatnál.

„Most, hogy a Ferrarinál eltöltött időszakom véget ért, elérkezettnek látom az alkalmat, hogy megköszönjem az öt felejthetetlen együtt töltött évünket – írta Mekies. – Voltak jó és rossz pillanatink egyaránt, mindig harcoltunk, és beleadtuk, amit csak lehetett.”

„A fejem és a szívem tele van olyan pillanatokkal, amik az egész életem át végig fognak kísérni. Szeretném a Scuderia nagyszerű embereinek, illetve a Tifosinak is megköszönni azt, amiket együtt tapasztaltunk és éltünk meg.”

Mekies azt is hozzátette, hogy már nagyon várja az új előtte álló kalandot, és azt is, hogy tehetséges emberekkel dolgozzon együtt Faenzában.