back to top
KezdőlapFormula 1Nem reagál az Aston Martin a fejlesztésekre, Alonsóékra zuhanás várhat

Nem reagál az Aston Martin a fejlesztésekre, Alonsóékra zuhanás várhat

-

Az Emilia-romagnai Nagydíj időmérője rémesen alakult az Aston Martin számára, Lance Stroll szerint a csapat fejlesztései nem hozták el a várt javulást – idén már nem először.

Az Aston Martin idén nem tudta a tavalyihoz hasonló dobogóesélyes formában kezdeni az évet, Stroll és Fernando Alonso autója rendszerint csak a 4. vagy 5. erőnek számít a mezőnyben a szezonkezdet óta. Az év első európai állomására a silverstone-i csapat is fejlesztésekkel érkezett, ám ennek hatásai az eredményekben nem látszottak meg: Stroll a 13. helyre kvalifikált, Alonso pedig a 19. pozícióban kiesett, miután elkövetett egy hibát a Q1-ben, a szakasz végén pedig egy meghibásodás miatt már nem tudott újabb gyorskört futni. A csapat végül úgy döntött, hogy a spanyol a bokszutcából kezdje a futamot, így legalább el tudnak végezni néhány további módosítást az autón.

„Nem ilyen napra, hétvégére számítottunk az ide hozott fejlesztéseink fényében, nem vagyunk elég versenyképesek – idézi Strollt az Autosport. – Minden működött, de egyszerűen nem volt elég, a többi csapat versenyképesebbnek tűnik. Egész évben ugyanaz az érzésünk: hozunk újításokat, és egy kicsit talán segítenek, de sokkal többre lenne szükség, hogy elkapjuk az előttünk állókat.”

Az autó fő hiányosságait illetően a kanadai felsorolásba kezdett: „Leszorítóerő, balansz, az autó viselkedését befolyásoló dolgok, amelyeket az év eleje óta próbálunk megoldani. Folytatnunk kell a fejlesztések szállítását, hogy gyorsabbá tegyük az autót, erről szól minden a Forma-1-ben.”

Alonso önmagától szokatlan formát mutat a hétvégén, a harmadik edzésen összetörte az autót, majd az időmérőn is hibázott, emiatt szükségét érezte, hogy bocsánatot kérjen az extra munkát kapó szerelőitől.