back to top
KezdőlapFormula 1Nem használja az új MGU-K-t a Red Bull és Alonso

Nem használja az új MGU-K-t a Red Bull és Alonso

-

Hiába készült el az új verzióval a Renault Ausztriára, a Red Bull a régi specifikációjú MGU-K használata mellett döntött.

Spielbergben a Renault által kiszolgált autók közül csak Nico Hülkenberg, Carlos Sainz és Stoffel Vandoorne döntött a megbízhatóbb és nagyobb teljesítményre képes új MGU-K mellett. Mivel ebből az elemből büntetés nélkül csak kettőt használhatnak fel a pilóták a szezon során, a már második MGU-K-jukat taposó Max Verstappen, Daniel Ricciardo és Fernando Alonso maradt a régi verzió mellett, elodázva ezzel az elkerülhetetlen rajtbüntetést. Cyril Abiteboul csapatfőnök már csütörtökön elárulta, hogy „nem minden csapat váltott át az új specre” annak ellenére, hogy az „jobb teljesítményre képes, megbízhatóbb és könnyebben installálható”. A fejlesztés legnagyobb előnye azonban Hülkenberg szerint az ezáltal elérhető súlycsökkentés.

„Nem számítunk hatalmas előrelépésre” – magyarázta a német. „Nem leszünk hirtelen egy másodperccel gyorsabbak, csupán egyetlen kis darabja az egész szezonon áthúzódó fejlesztéskirakónak. Viszont jó hír, hogy könnyebb lett az autó; eddig kicsit túlsúlyban voltam, ami különösen az időmérőn hátrányos, de ennek segítenie kell valamennyit. A csapat jobb megbízhatóságot is remél.”

A két Renault és a két McLaren emellett friss akkumulátort kapott, illetve Sainz új turbóval és Alonso új vezérelektronikával gazdagodott. Egyelőre senkinél sincs büntetés, ám a cserékkel minden érintett pilóta elérte a büntetlenül felhasználható egységek felső határát, így a következő alkalommal tízhelyes rajtbüntetés vár rájuk.