back to top
KezdőlapFormula 1Ez a csapat lehet még versenyben Newey-ért az Aston Martinon kívül

Ez a csapat lehet még versenyben Newey-ért az Aston Martinon kívül

-

Adrian Newey megszerzéséért a hírek szerint az Aston Martin van a legközelebb, de nem ez az egyetlen istálló, amelynek esélye van magához csábítani a Red Bulltól távozó zsenit.

Az olasz Motorsport információi szerint a Ferrari vezetése egyeztetett Newey-val egy esetleges átigazolásról, ám nem hajlandók licitháborúba bocsátkozni a tervezőzseniért, és ehelyett Frédéric Vasseur inkább az Aston Martinhoz távozó technikai igazgató, Enrico Cardile által hagyott űr betöltésére koncentrál. Newey megszerzéséért így már a sztártervezőt titokban a gyárában körbevezető Aston Martin van pole pozícióban, ám a Motorsport Week beszámolója szerint nem az egyetlen csapat, amelynek ajánlatát a 65 esztendős szakember megfontolhatja.

Newey-ért a hírek szerint ugyanis korábbi csapata, a McLaren is versenyben van. A mérnök 1997 és 2005 között már volt a wokingiak alkalmazottja, és egy konstruktőri (1998), valamint két egyéni világbajnoki címet (1998, 1999) nyert velük, mielőtt 2005-ben nem a legjobb szájízzel távozott. A McLarent ugyanakkor már jó ideje nem a Newey-t dicstelen módon kiebrudaló Ron Dennis irányítja, és a sikertelen évek is a múlté, hiszen az idei szezonban a wokingi istálló egyértelműen előlépett a Red Bull első számú kihívójává, és általános vélekedés szerint jelenleg ők rendelkeznek a leggyorsabb autóval.

Hogy a csapat képes volt másfél év leforgása alatt a pontszerzésért is véres verejtéket izzadó istállóból idei eljutni, imponáló lehet Newey-nak, és azt mutatja, hogy a McLarennél kompetens technikai gárda dolgozik, amely az ő segítségével (lehet, hogy anélkül is) visszatérhet a csúcsra. Emellett az Aston Martinhoz hasonlóan a wokingiaknak is van utcai autós részlege és egy technológiai vállalata (McLaren Applied), ami lehetőséget kínál arra, hogy Newey ne csak az F1-es projektben kamatoztassa a tudását.

Volt iskolatársa kikotyogta, hogy Adrian Newey megy-e a Ferrarihoz