back to top
KezdőlapFormula 1Sajtóhír: a Ferrari megijedhetett attól, amit Newey szerződtetése hozott volna magával

Sajtóhír: a Ferrari megijedhetett attól, amit Newey szerződtetése hozott volna magával

-

Érdekes részéletet szellőztetett meg Andrew Benson, a BBC újságírója arról, hogy Adrian Newey valószínűleg miért nem megy a Ferrarihoz. 

Azt már egy ideje beszélik és mi is többször megírtuk, hogy az Aston Martin tűnik a legesélyesebbnek arra, hogy szerződtesse a Red Bulltól jövő márciusban távozó Adrian Newey-t, akivel kapcsolatban a távozásának bejelentése után jó ideig azt lehetett olvasni, hogy többszöri elutasítás után végre Maranellóba igazolhat. Andrew Benson olvasói kérdésére a BBC Sport hasábjain az írta: „azt beszélik, hogy [Newey] esélyei a Ferrarihoz csatlakozásra jelentősen csökkentek.”

Az F1-es körökben ismert és elismert újságíró ezután arról számolt be, hogy a hírek szerint Benedetto Vigna, a Ferrari vezérigazgatója megriadt attól, mit jelentene a maranellóiakra nézve a 65 esztendős sztártervező érkezése. „Ferrarihoz közel álló források azt mondták a BBC Sportnak, hogy Benedetto Vigna vezérigazgató meghátrált Newey fizetési igényeitől, illetve amiatt is aggódik, hogy a mérnökzseninek túl nagy lenne a hatalma, amivel boríthatná a vállalaton belüli hierarchiát.”

„A sportágon belüli magasrangú források azt mondják, Newey jelenleg aktívan egyeztet az Aston Martinnal, ami jelen állás szerint a legvalószínűbb célpontja, de a McLaren továbbra is ott van, mint másik lehetőség. Newey eközben állítólag még nem döntötte el, hogy hová menjen.”

A Ferrariról köztudott, hogy a legátpolitizáltabb Forma–1-es csapat az összes közül, így egyáltalán nem lenne meglepő, ha a fentebb említett is az egyik indok lenne arra, hogy miért szálltak ki a Newey-ért folyó versenyből. Persze jó kérdés, hogy nem lenne-e üdvös egy ilyen kaliberű szakemberért félretenni ezeket a félelmeket, és bevállalni, hogy Newey adott esetben a kívántnál nagyobb befolyásra tesz szert. Elvégre a Ferrarihoz „mezei” csapatfőnöknek csatlakozó Jean Todt hatalma is jóval túlnőtt a hatáskörén a maranellóiakkal töltött időszaka során, más kérdés, hogy a Schumacher-korszak végén Luca di Montezemolo, a Ferrari akkori elnöke Kimi Räikkönen szerződtetésével visszavette az irányítást.

„Teljesen be voltam sza*rva” – F1-es autót vezetett a Red Bull csapatfőnöke (videó)