back to top
KezdőlapFormula 1Norris bátor kijelentést tett: 2024-ben nyerni fogok a McLarennel

Norris bátor kijelentést tett: 2024-ben nyerni fogok a McLarennel

-

Lando Norris úgy véli, jövőre minden összeáll ahhoz, hogy megszerezze az első futamgyőzelmét a Forma-1-ben.

A brit versenyző 2021-ben közel került ahhoz, hogy a dobogó tetején ünnepeljen, ám az időjárásváltozás és az ahhoz kapcsolódó rossz döntés megfosztott az élménytől. Idén a Brit Nagydíjon vezette a versenyt pár kör erejéig a 24 éves pilóta, ám Max Verstappen átvette tőle az első helyet, és megnyerte a futamot.

A McLaren év közben rengeteget fejlődött. Az első versenyeken még a pontszerző helyeknek is örülhettek, míg az év végén már a második pozíció is némileg csalódást okozott az alakulatnak. Norris a fejlődésüket látva bizakodó. Az új szakemberek, akik januártól csatlakoznak a csapathoz (Rob Marshall a Red Bulltól, míg David Sanchez a Ferraritól igazolt a papaya színű istállóhoz), továbbá az idén átadott szélcsatorna is reménnyel tölti el a pilótát.

Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója úgy véli, 2025-ben aknázhatja ki teljesen a csapat a benne rejlő potenciált, ám Norris már jövőre lát esélyt a futamgyőzelemre.

„100%-ig biztos vagyok abban, hogy sikerülhet. Jövőre itt leszek a McLarennel, úgy érzem már nagyon közel vagyunk. Több dolog már a helyére került, és van pár új srác akik más csapatoktól szerződtek hozzánk. Talán most vagyunk a legjobb pozícióban, ha az elmúlt 10 évet nézzük. Úgy érzem, több dolog vár ránk jövőre. Végre ott van a szélcsatorna is, és sok minden jobban összeállt, mint eddig valaha. Jól kell kezdenünk a szezont. Idén borzalmasan nyitottunk, a végén mégis nagyon erősek lettünk. Így ha erősebbek kezdjük az évet, akkor nagyon jó szezonunk lehet” – nyilatkozta Norris.