back to top
KezdőlapFormula 1Norris csípős véleményt mondott, főnöke alig győzött ellenkezni

Norris csípős véleményt mondott, főnöke alig győzött ellenkezni

-

Lando Norris a szezon első felét úgy értékelte, hogy nem nyújtott olyan teljesítményét, ami méltó lenne egy világbajnokhoz, de a McLarent irányító Andrea Stella szerint ez nincs így.

Az első versenyek alapján nem gondoltuk, hogy a McLaren az év folyamán sokszor a legerősebb autót fogja csatasorba állítani, de a Miami Nagydíjtól kezdve a legtöbbször az övék volt a legjobb a mezőnyben. Norris és Oscar Piastri ezt csak egy-egy győzelemre tudta váltani, mert a McLaren sok hibát vétett az elmúlt hónapokban, és Norris elismerte, ő maga is többet rontott az elfogadható mennyiségnél.

Az erőviszonyoknak ellentmondva a hátránya így tovább nőtt Max Verstappenhez képest, a nyári szünet utáni első versenyhétvégére készülve pedig keményen bírálta saját magát.

„A tökéletességre törekszem, ehhez szintet kell lépnem. Azt gondolom, ezt néhányszor sikerült megtennem, de nem tartósan. Az idény első felében nem nyújtottam olyan teljesítményt, mint egy világbajnok, ilyen egyszerű – jelentette ki. – Nem hoztam olyan szintet, amit kellett volna. Több versenyen sikerült, de az apróságok többször lerántottak.”

Norris kisebb vezetői hibái főleg a rajtoknál jöttek elő, emiatt értékes pozíciókat vesztett, a hungaroringi kellemetlen csapatutasításos eset is ennek a folyománya lett. De vétett nagyobb hibát is, amikor az 1. helyet támadva összeütközött Verstappennel Ausztriában és kiesett.

Norris újabb balesetekre számít, Verstappennel is fog még szerinte ütközni

Az FIA sajtótájékoztatóján a McLaren csapatfőnöke, Andrea Stella határozottan szembement pilótája állításával. „A szokásos stílusában nyilatkozott. Tudjuk róla, hogy eléggé önkritikus, hajlamos a poharat félig üresnek látni” – közölte, és valóban ilyennek ismerjük Norrist, akit egy világbajnok honfitársa figyelmeztetett is, hogy jobb lenne levetkőznie ezt a tulajdonságát.

„Valójában szerintem megvan benne a potenciál, hogy világbajnok legyen, és világbajnoki szinten teljesít. Nyilván elválasztja valamennyi a tökéletességtől, de tetszik, hogy ahhoz méri magát, mert mindannyiunknak ezt kellene tennie.”

A McLaren jelentős újításokat hozott a nyári szünet utáni első versenyre, a Holland Nagydíjra, ez az első komolyabb fejlesztési csomagjuk a május eleji Miami Nagydíj óta.

Wolff: Úgy érzem, Verstappen valamikor a Mercedes pilótája lesz