back to top
KezdőlapFormula 1Norris: Nem érdekel, mások szerint mit kellett volna tennem

Norris: Nem érdekel, mások szerint mit kellett volna tennem

-

Lando Norris néhány nappal a Magyar Nagydíjon mutatott rendetlenkedése után nyilatkozott a sajtónak.

A McLaren kettős győzelme nem forgott veszélyben, ennek ellenére komoly feszültség alakult ki házon belül, mert a korábban hátrébb szoruló Norris nem volt hajlandó visszaengedni az 1. helyre Oscar Piastrit, ahova ő maga csak az elővigyázatosságból korábbra hozott kerékcsere miatt ugrott.

Hosszas huzavona után mégis eleget tett a csapat kérésének, de ez a jelenetsor nem mutatott jól az eddig harmóniát sugárzó McLarennél, amely a jelek szerint nem készült fel jól egy hasonló esetre. A lendületbe jövő Norris támadhat a vb-címért, kérdés, az így elvesztett 7 pont számít-e majd a végelszámolásnál – ő mindenesetre nem ezek hiányát bánja leginkább.

„Megoldhattuk volna másképp is, a csapat és az én részemről is? Igen, abszolút, és akkor most nem beszélnénk erről. Nem foglalkoztat, mások hogyan látták a történetet és hogy mit kellett volna tennem vagy mit nem kellett volna” – jelentette ki Spában.

A Hamiltonnal összetűzésbe kerülő Rosberg jótanácsát megszívlelik a McLarennél

„Arra nem vagyok büszke, hogy beárnyékoltam Oscar első nagydíjgyőzelmét. Alig említették meg a szalagcímekben a kettős győzelmünket, erről alig esett szó, és emiatt érzem magam a legrosszabbul.”

„Megbeszéltük a történteket, és arra jutottunk, mindkét oldalon csinálhattunk volna jobban a dolgot. Tanultunk belőle, legközelebb remélhetőleg jobban reagálunk.”

Butaság volt, hogy nem fogadott szót azonnal

Norris bevallotta, amit többen már a verseny során felhoztak, hogy a legbölcsebb az lett volna a részéről, ha a táv kétharmadánál fejet hajt a McLaren akarata előtt, hiszen akkor rengeteg ideje lett volna visszatámadni.

„Azonnal el kellett volna engednem [Piastrit]. Butaság volt, hogy nem tettem, mert onnantól szabadon versenyezhettünk volna egymással. Elengedhettem volna, hogy utána újra megpróbáljam megelőzni. Annyira nyilvánvalónak hangzik most, de akkor nem gondoltam erre” – ismerte el.

Bár a futam utolsó harmadában Norris gyorsabb tempót diktált Piastrinál, ez kicsit félrevezető lehet, mert a turbulens levegőben haladó hátsó autó feladata mindig nehezebb.

Mágikus kabalapénz segítette Piastrit a győzelemhez?