KezdőlapFormula 1Norris szerint nem kellett volna pontokat osztogatni

Norris szerint nem kellett volna pontokat osztogatni

-

Lando Norris úgy véli, hogy a vasárnapi „futam” után senkinek sem kellett volna pontokat kapnia.

A Belga Nagydíj olyan volt, mint az okos lány a népmesékben, adott is meg nem is, hozott is meg nem is. Sokáig várt arra a versenyigazgatóság, hogy jobbak legyenek a körülmények, majd végül 18:17 körül két körre kivitték a versenyzőket a Safety Car segédletével. A minimális követelményeket teljesítették, így az első 10 a pontok felét kapta meg.

A McLaren versenyzője azonban nem ért egyet ezzel, szerinte ugyanis nem kellett volna semmit osztogatni ezért a „teljesítményéért”:

,,Szerintem nem kellett volna a mai napért pontokat adni. Véleményem szerint kevés volt az, amit csináltunk. Ha X ideig kimész és X kört megteszel az oké, de a Safety Car mögött körözni és ezért pontot kapni…” – nyilatkozta Norris a Motorsportweek.com-nak.

A brit pilóta elismerte, ha ő is az első 10-ben lett volna, talán másképp gondolná a dolgot. Ugyanakkor szerinte az a bizonyos két kör a verseny egyik definíciójának sem felel meg:

,,Talán az ellenkezőjét mondanám, ha első lettem volna és sok pontot szereztem volna, nem tudom. Nem érzem úgy, hogy ezek megérdemelte egységek lennének, még úgy sem, hogy a mai nap az előnyükre vált, hiszen Danny (Daniel Ricciardo) a Ferrarihoz képest sok egységet gyűjtött. A nap végén ez továbbra sem számít versenynek.” – tette hozzá Norris.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lando Norris (@landonorris) által megosztott bejegyzés