back to top
KezdőlapFormula 1Norris tudja, megint elbénázta a Verstappen elleni csatát

Norris tudja, megint elbénázta a Verstappen elleni csatát

-

Önkritikusan nyilatkozott Lando Norris a sprintversenyt követően, ahol előzése után csak pár pillanatig tudta megtartani a vezetést. Oscar Piastri nagyobb segítséget remélt az előtte harcoló kettőstől.

Az Osztrák Nagydíj sprintversenyének ötödik körében a DRS segítségével az élen álló Max Verstappenre felkapaszkodva sikeres támadást indított a Red Bull ellen, ám a holland a következő egyenes végén rögtön visszavette a pozícióját, amit Norris saját elrontott védekezésének, „amatőr” helyezkedésének tudott be. A brit ekkor csapattársával, Piastrival szemben is pozíciót veszített, így végül a harmadik helyen futott be a rövid versenyen.

Egy egyenesig vezetett Norris az osztrák sprinten, de Verstappen visszavágott

„Jó verseny volt közöttünk, különösen az elején Max ellen volt szórakoztató. Bizonyára néhány dolgot jobban is csinálhattam volna a csata során, ezzel tisztában vagyok. Az autó tempója igazán erős volt, különösen a vége felé. Próbáltam megelőzni Oscart, de nem volt kellő tempóm annak kompenzálására, amit a középső szektorban a piszkos levegő miatt elveszítettem.”

„A verseny végén tapasztaltam is, hogy amint beáll a sorrend, amint a gumik túlmelegszenek, már nehéz bármit is tenni, így próbáltam mindent kihozni abból a lehetőségből. De végül eltoltam, és nyitva hagytam az ajtót, mint egy amatőr. Tehát van még min javítani, de ott vagyunk rajtuk, és holnap is csatába szállunk velük.”

Norris nemrég éppen arról beszélt, hogy az ehhez hasonló hibákat kell kiküszöbölnie, mert még ha a McLaren is a leggyorsabb autó, a legapróbb rontás is elég ahhoz, hogy a makulátlanul vezető Verstappen előnyt kovácsoljon belőle. A Spanyol Nagydíjon például a kelleténél kicsit gyengébb rajtja miatt veszítette el a vezetést.

Norris megérezte az esélyt, bejelentkezett az idei bajnoki címre

Piastri, miután átvette a második helyet, már nem volt képes Norriséhoz hasonló nyomást gyakorolni Verstappenre, végül négy másodperc hátránnyal futott be a második helyen.

„Egy ponton azt reméltem, Max és Lando kikövezik számomra az utat, hogy elmenjek mellettük, de nem egészen így történt. Talán egyetlen lehetőségem lett volna elkapni Maxet a következő körben, utána pedig már nem volt meg a tempóm. De kifizetődött, hogy a rajnál türelmes voltam” – fogalmazott az ausztrál versenyző.