back to top
KezdőlapFormula 1Norris újabb balesetekre számít, Verstappennel is fog még szerinte ütközni

Norris újabb balesetekre számít, Verstappennel is fog még szerinte ütközni

-

Lando Norris tisztában van vele, hogy Max Verstappennel is lesz még ütközése a Forma–1-es pályafutása során, de ettől még nem fog másként viselkedni a pályán.

Kétségtelenül Lando Norris és Max Verstappen ausztriai csatája és ütközése eddig az idei Forma–1-es szezon egyik legemlékezetesebb és legvitatottabb momentuma, amiről még évek múltán is beszélni fognak. Már csak azért is, mert a McLaren brit pilótája először került igazán sok vitát kiváltó szituációba – lévén először van olyan autója, amellyel stabilan harcolhat a győzelmekért –, és a győzelemért csatázva, Verstappennel akadt össze.

Az eset után Norris kilátásba helyezte, hogy megromlik a barátsága a hollanddal, de később mindent tisztáztak, a McLaren versenyzője pedig elismerte, hogy kissé túlreagálta a dolgot. A RacingNews365.comnak adott exkluzív interjúban viszont nemrég arról beszélt, hogy ennek ellenére nem gondolja, hogy nem fog már soha senkivel összeütközni a pályán. „Arra számítok, hogy a jövőben többet fogok ütközni különböző emberekkel és Max-szal. Nem azért, mert azt várom, hogy balesetet szenvedjek, hanem mert az ilyesmi mindig megtörténik. További 5-10 évvel az F1-ben előbb-utóbb az ember ilyen helyzetbe kerül.”

Arra tehát nem kell számítani, hogy Norris az Osztrák Nagydíjon történtek miatt változtat a hozzáállásán, mert mint mondja, a pályán soha nem fog úgy viselkedni, mint azon kívül. „Amit az F1-en kívül csinálok, az más világ, más élet, más mentalitás. Nem is ugyanazzal a fejjel gondolkodok itt, mint a verseny alatt, amikor rajtam van a sisak. Nem is érdekelhetne kevésbé [a pályán], ha valakivel a múlt héten együtt padeleztem vagy elmentem vacsorázni. Ez nem változtat azon, amit a pályán akarok elérni, ez pedig a győzelem. Ha bármilyen hatása is van [a pályán kívüli dolgoknak], akkor az az, hogy még inkább le akarom győzni a többieket. Számomra ez két külön világ. Hogy a pályán kívül miként viselkedek, nem is állhatna távolabb attól a mentalitástól, amit versenyzőként az autóban képviselek.”

A McLaren és a Red Bull tapasztalatból sejtheti, hogy nem lesz fordítás Verstappen ellen