back to top
KezdőlapFormula 1Növelték az egyetlen DRS zóna hosszát Imolában

Növelték az egyetlen DRS zóna hosszát Imolában

-

Az Imolában található egyedüli DRS zónát meghosszabbította az FIA a hétvégén esedékes Made in Italy Emilia Romagna Nagydíjra.

A Forma-1 azért térhetett vissza Imolába a tavalyi szezonban 2006 után, mert a sportág vezetőinek jelentős mértékben át kellett alakítania a versenynaptárat és így az Autodromo Enzo e Dino Ferrari is helyet kaphatott számos új helyszín mellett.

A 2006-ban használt vonalvezetést azonban részben megváltoztatták az előzések számának növeléséért. A Variante Bassa sikánt eltávolították, amivel egy padlógázas szakaszt alakítottak ki a pálya utolsó kanyarja, a Rivazzát követően egészen az egyes kanyarig. Ez a pálya egyetlen olyan szakasza, ahol a versenyzők nyithatják az állítható hátsó szárnyukat a versenyhétvége folyamán.

Tavaly az érzékelési pont a második Rivazza kanyar után helyezkedett el és a hátsó szárnyat már csak a 19-es kanyar után lehetett kinyitni, nem sokkal a célvonal előtt. Idén ez a pont az első Rivazza előtt lesz 20 méterrel és a versenyzők már a 19-es kanyar előtt kinyithatják a DRS-t, így valamivel hosszabb ideig élvezhetik az ezzel járó előnyt.

A pályán ezen a változtatáson kívül semmit nem fognak változtatni.