back to top
KezdőlapFormula 1Hihetetlen módon bukott le a rivális csapattal tárgyaló F1-es pilóta

Hihetetlen módon bukott le a rivális csapattal tárgyaló F1-es pilóta

-

Esteban Ocon kissé óvatlan volt, amikor az Alpine által a rendelkezésére bocsátott céges autóval ment el a Williamshez.

A Magyar Nagydíj előtt derült ki, hogy Esteban Ocon az idei szezon során járt a Williams gyárában, ahol a csapat felmérte, miként tudnák őt belepasszírozni a 2025-ös autójukba. Az Alpine-tól az idei év végén távozó versenyző végül azonban nem a grove-iakhoz, hanem a Haashoz írt alá, James Vowles, a Williams csapatfőnöke pedig már a Hungaroringen előrevetítette, hogy sajnálja, de Ocon nem lesz az ő versenyzőjük.

A Williams felfedte: igaz Ocon üléstesztjének híre, de még mindig nem Sargeantot akarják meneszteni

Arról azonban a szakember nem beszélt, hogy mikor ugrott be hozzájuk a francia, sem arról, hogy csapata miként jött rá arra, hogy a Williamsnél járt. Ezt ugyanis az Alpine korábbi ügyvezető igazgatója Marcin Budkowski fedte fel a lengyel Viaplay-nek nyilatkozva.

„A silverstone-i verseny előtt Enstone-ban járt, és mialatt ott van, egy utcai Alpine-t vezet, amit céges autóként adnak kölcsön neki. Ezekben az autókban pedig van nyomkövető, egy GPS. Így derült ki, hogy a kocsi 5 órán át a Williams gyárának parkolójában állt, mialatt Esteban Nagy-Britanniában tartózkodott, az Alpine-nál pedig így tudta meg mindenki, hogy Esteban a fél napot ott töltötte. Nem gondolom [hogy tudatában volt ennek]. A csapat nem hosszabbította meg a szerződését, hogy Esteban beszélhessen más csapatokkal. Egyszerűen csak vicces, hogy így derült ki” – mondta az Alpine-t 2022 elején elhagyó szakember.

Ocon „titkos” látogatása persze már nem játszott szerepet abban, hogy nem hosszabbított vele az Alpine, hiszen már korábban bejelentették, hogy ez az utolsó éve a csapatnál, így valószínűleg a 2021-es Magyar Nagydíj győztese akkor sem zavartatta volna magát, ha tisztában lett volna vele, hogy tudják, merre jár.