A Francia Nagydíj 2018-as visszatérése az F1-be összességében sikeresnek bizonyult, ám a pályán voltak azért olyan dolgok, melyekre ráfér a változtatás.

A Mistral egyenes közepére elhelyeztek egy sikánt, ezt a pilóták nem nagyon szerették, ráadásul sok volt itt a kicsúszás is. Ott volt aztán a jellegzetes boxbejárat is.

- Hirdetés -

Egy átlagos boxbejáratnál a pilóták lehúzódnak, majd „becsorognak” a depóba. A francia pályán azonban egészen más kialakítással találkozhattunk: a bejárat a célegyenesben volt, arra kényszerítve a pilótákat, hogy az egyenesben lassítsanak. Ráadásul a boxkijáratot is veszélyesnek tartották, hiszen az autók pont az ideális ívre térnek vissza.

A 2019-es verseny előtt viszont eszközöltek néhány változást, beleértve egy újraaszfaltozást is. Erről a pálya első embere, Stephane Clair beszélt a Var-Matinnak: „Az összes kanyar újra lett aszfaltozva, csak az egyenesek maradtak az eredeti állapotukban. Az új aszfalt minősége kifogástalan, tehát minden okunk megvan azt feltételezni, hogy az összes probléma megoldódott. Azonban a fő változás a boxbejáratot érinti, ez főleg az ottani nézőknek lesz kedvezőbb.”

- Hirdetés -