back to top
KezdőlapFormula 1Pérez egyáltalán nem aggódik a jövőjét illetően: én győztes vagyok!

Pérez egyáltalán nem aggódik a jövőjét illetően: én győztes vagyok!

-

Sergio Pérez erősen bízik abban, hogy az elkövetkezendő időszakban is a Red Bullnál versenyezhet.

A mexikói pilóta jól kezdte az évet, az első versenyeken még a dobogó legmagasabb fokára is felállhatott kétszer. Ám Ausztrália után bekerült egy negatív hullámba, ahol első sorban az időmérős teljesítménye miatt került hátrányba. A 34 éves versenyző így több, mint 100 ponttal van lemaradva csapattársa mögött, aki sorra szerzi a győzelmeket.

A kritikusok és a média egyre nagyobb nyomást helyez Pérezre, aki viszont próbálja higgadtan kezelni a helyzetet.

Sergio Perez Pérez
Sergio Pérez – Fotó: Getty Images/Red Bull Content Pool

„Minden a kezemben van, ezért is koncentrálok magamra. Győztes vagyok, és nem szeretem, ha rossz hétvégéim vannak. Én nem ezért vagyok itt, máskülönben inkább otthon lennék és csinálnék valami mást. Azért vagyok itt, mert tudom, hogy képes vagyok rá, már korábban is sikerült. Az emberek a kanapén ülve elfelejtik, mennyire az apró részleteken múlnak a dolgok. Más versenyzőknél is csapatoknál is előfordult már ilyen periódus” – magyarázta a Racingnews365.com-nak Pérez.

A mexikói versenyző elismerte, Monaco óta nem tud úgy bízni az autójában, mint az előtt. Ugyanakkor a potenciális riválisokra nem akar figyelni. Daniel Ricciardo visszatérése lehet a legveszélyesebb a 34 éves pilótára, ám Christian Horner elmondta, az ausztrál nem fog a Red Bullnál vezetni jövőre.

A legfrissebb hírek szerint a gyenge teljesítményével Pérez aktívált egy záradékot is a szerződésében, így fizetéscsökkenés várhat rá.