back to top
KezdőlapFormula 1Pérez most az egyszer tényleg a csapatot és „idióta” riválisát okolhatja a...

Pérez most az egyszer tényleg a csapatot és „idióta” riválisát okolhatja a gyenge szereplésért

-

Sergio Pérez csak a 7. helyen zárt az Osztrák Nagydíj sprintfutamának időmérőjén, 1,3 másodperccel a pole-t szerző Max Verstappen mögött.

Önmagában ez nem különösebben meglepő, ha az előző négy nagydíj időmérőjéhez hasonlítjuk, amelyeken a utóbbi hetekben ismét formahanyatlást átélő mexikói sorrendben a 11., a 18. a 16. és a 8. helyre kvalifikált, ám ez a mostani abban mégis más, hogy nem magát kell hibáztatnia a gyenge eredményért: felróhatja az a csapatnak, valamint teljes joggal értetlenkedhet Esteban Ocon tempóján.

Minden csapat az utolsó percekre hagyta persze, hogy kiküldje autóit az SQ3-ban egyetlen gyorskörük teljesítésére, ami magában hordozta annak veszélyét, hogy valaki nem is éri el időben a célvonalat a gyorsköre megkezdéséhez – a bokszban a lefulladásgátló bekapcsolása miatt egy időre megálló Charles Leclerc-rel ez meg is történt.

A többiek közül Pérez volt az utolsó a sorban, aki Ocon Alpine-ja mögött haladt, a mérnöke, Hugh Bird pedig folyamatosan tájékoztatta a kivezető köre során, hogy egyre inkább szorítja őt az idő, nem teheti meg, hogy kissé leszakadva helyet alakít ki magának. Ez végül ahhoz vezetett, hogy nagyjából egy másodperccel a francia mögött kellett megkezdenie gyorskörét (három másodperc volt még ekkor az idő lepergéséig), nem tudott tiszta kört futni, ez vezetett a jelentősebb lemaradásához.

„Nem tudom, mit csinált Ocon, miért hagyott 14 másodpercet [az előtte haladóhoz képest]” – értetlenkedett maga a mérnök is a csapatrádión, noha a franciának minden joga megvolt ehhez, és lehetett gonoszkodó taktikai húzás, hogy ilyen módon akadályozza ellenfelét.

„Ez egy idióta” – erősítette meg Bird véleményét kissé vulgárisabban Pérez.

A mexikói az autóból kiszállva tovább morgolódott: „Szerintem ott lettünk volna a legjobbak között. Nem tudom, mit keresett Esteban az útban, mert nagyon lassan vezetett. Fél másodperccel mögötte kezdtem meg a köröm, így pedig semmi esélyem nem volt. Kár érte, mert ígéretesnek tűnt a tempónk.”