back to top
KezdőlapFormula 1Pérez újabb figyelmeztető üzenetet kapott Hornertől

Pérez újabb figyelmeztető üzenetet kapott Hornertől

-

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke ismét megfogalmazta Sergio Pérez a felhívást, hogy nem tűrik sokáig, ha nagyon lemarad Max Verstappentől.

Pérez jól kezdte az idényt, de ahogy tavaly, úgy idén is hónapokon keresztül gyenge formát mutatott a mezőny elvileg egyik legerősebb autójában, és nem győztük számolni a strigulákat, hányszor betlizik az időmérőkön, futamokon. Idén azért van az átlagosnál is nagyobb jelentősége ennek, mert a Red Bull már nem a legjobb autót állítja csatasorba, és a mexikói botladozása miatt a konstruktőri bajnoki cím megvédéséről valószínűleg már lemondhat, Verstappen pedig biztos örömmel fogadná, ha alkalomadtán Pérez tudná segíteni őt a bajnoki csatában azzal, hogy pontokat rabol Lando Norristól.

A Red Bull egyelőre kitart a mexikói mellett, de a jelek szerint a pilóta 2025-ben is sokszor térhet nyugovóra bizonytalanul, ha nem javít a formáján, mert Horner újfent jelezte, hogy muszáj javulnia.

„Az ellenfeleink közül a Ferrari nagyon erős felállással fog indulni jövőre [Lewis] Hamiltonnal és [Charles] Leclerc-rel, a McLarennél [Lando] Norris és [Oscar] Piastri szintén erős felállásban indul – mondta az Autosportnak. –  Biztosítanunk kell, hogy a versenyzőink között nem lesz nagy különbség, mert nem engedhetjük meg magunkat.”

Pérez nemrég elismerte, hogy mivel hullámzó teljesítménye miatt az elmúlt két év során kevés nyugta volt a Red Bulltól menesztését firtató kérdésektől, valóban eljátszott annak gondolatával, hogy szerződésének lejárta előtt visszavonuljon. Utóbbi papíron 2025 végéig érvényes.

Kiderült, milyen hajnali pszichológiai terrorral tartja sakkban versenyzőit a Red Bull