back to top
KezdőlapFormula 1Végre részleteket is megtudtunk Piastri titokzatos sérüléséről

Végre részleteket is megtudtunk Piastri titokzatos sérüléséről

-

A nyári szünetben meglepő bejelentést tett Oscar Piastri arról, hogy az utolsó versenyeket törött bordával versenyezte végig. Eddig szinte semmit sem tudtunk a hátteréről, de a McLaren pilótája a Holland Nagydíj előtt beszélt róla.

„Az év elején készítik el az ülésünket, és néha nem sikerül jól. Némelyik pályán nem volt hatása ennek, de Barcelonában, Ausztriában és Silverstone-ban igen, ezek elég kemény pályák ” – mondta Piastri. A három említett helyszínen nagy tempóval mennek a pilóták, nagy erőhatások érik a kocsit és a szervezetet, ami tehát szerepet játszott a sérülésben.

„A [bordámat] egy ponton nyomás érte, és ettől egy idő után eltört. De most már minden rendben, kicseréltük az ülést és megoldottuk a problémát. Minden visszatért a megszokott mederbe.”

Piastri elárulta, hogy a július eleji silverstone-i verseny előtt készítettek először röntgenfelvételt a mellkasáról, de biztos benne, hogy a bordája már korábban eltörött, mert az előtte lévő Osztrák Nagydíj után már erős fájdalmat érzett. A nyári szünet előtti utolsó két futamon ugyanakkor már jobban érezte magát, nem hátráltatta a kellemetlenség.

A McLaren pilótái idén hadilábon állnak a testi épségük megőrzésével: Lando Norris tavasszal azzal került be a hírekbe, hogy egy csónakban mulatozva megvágta magát egy törött pohárral.

Egy steak megmenthette volna Russellt a belgiumi győzelmének elvételétől