back to top
KezdőlapFormula 1Mágikus kabalapénz segítette Piastrit a győzelemhez?

Mágikus kabalapénz segítette Piastrit a győzelemhez?

-

A Magyar Nagydíjon az F1-es pályafutása első győzelmét arató Oscar Piastriról előkerült egy felvétel, amin az látható, hogy egy szurkoló pénzt nyújt át neki, hátha az szerencsét hoz neki, és tessék.

A felvételt a McLaren a Twitteren tette közzé, ami a Magyar Nagydíj hétvégéje során készült az egyik nap: egy rajongó a kocsiban az anyósülésen szállított Piastrira rátukmál egy öteurós bankjegyet, hogy tegye el, az szerencsét fog hozni neki, nyerni fog.

Látszik, hogy az ausztrál versenyző nem annyira lelkesedett érte, de elrakta a kabalapénzt, ami végül tényleg varázserővel bírt (és talán ez bírta rá Lando Norrist is, hogy engedelmeskedjen a McLarennek és mégis átadja csapattársának az ajándékba kapott 1. helyet).

A felvételen megmutatják Piastrit, ahogy a forró verseny után hűsöl a hideg vízben, és nevetve reagál arra, hogy a kezébe nyomják azt a bizonyos bankjegyet. A McLaren pilótája azért hozzátette, hogy alapból nem fogad el pénzt rajongóktól.

Mostanában jól beválnak a hasonló jóslatok, legalábbis az előző két futam győzteséről egyaránt láthattunk olyan publikus felvételt, amelyen valaki jelzi nekik, hogy nyerni fognak: Lewis Hamiltonról a Brit Nagydíj előtt mondta ezt egy kisfiú.