back to top
KezdőlapFormula 1Räikkönen még nem nézett utána, hogy működik a sprintfutam

Räikkönen még nem nézett utána, hogy működik a sprintfutam

-

Bár már a Brit Nagydíj hetében járunk, ahol először fogják kipróbálni a szombati sprintidőmérőt. A mezőny rangidős pilótája, Kimi Räikkönen elismerte, még nem reagált a változásra.

„Még nem tudom, hogyan lesz a dolog. Ez megmagyarázza a kérdést, hogyan készültem fel erre. De könnyű, megérkezünk, meglátjuk hogyan alakul, és onnan indulunk ki.” – ismertette hozzáállását szokásos laza stílusában.

„Nincsenek elvárásaim, a legjobbat hozzuk ki magunkból, bármi is legyen a program, és remélhetőleg jól teljesítünk.”

Räikkönen egyelőre tartózkodott a véleménynyilvánítástól azzal kapcsolatban, hogy még egy versenyen kell részt vennie.

„Nekem mindegy, ilyet még nem csináltunk előtte, szóval várok, és meglátom, milyen, jó-e vagy sem.”

A finn eddig jól teljesített a versenyeken, a szombatokon azonban rendszerint elmaradt csapattársától, Antonio Giovinazzitól.

„Hogy őszinte legyek, a beállítások nem változtatnak semmin.” – mondta Räikkönen a kérdésre, miszerint azzal leküzdhetné-e a különbséget.

„Nem különbözik az időmérőn és a versenyen használt beállítás. Csak próbálom egy körön gyorssá tenni, és ha jó az egyensúly egy körön, a versenyen is az lesz. Nem igazán értem, mi áll az ilyen történetek mögött, amióta az F1-ben vagyok, de talán más versenyzők és más csapatok máshogy csinálják, mint én.”

„Jól akarok teljesíteni, és talán így jobban kvalifikálok, de hogy 15. vagy 18. az ember, az nem jelent valami nagy különbséget. A cél az, hogy minél előbb végezzek, eddig ezt nem igazán sikerült, de újra megpróbáljuk.”

Forrásgpfans.com